Wij hadden al een tijdje geen chiapudding meer gegeten. Hoog tijd om het weer eens te maken. Het fijne van chiapudding is dat je het de avond ervoor kunt klaarmaken. Zet het in de koelkast en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje klaar voor jou. Dit is vooral lekker als je haast hebt ’s morgens en eigenlijk geen tijd hebt om te ontbijten. Ik heb vandaag een chiapudding met blauwe bessen gemaakt, simpel omdat ik nog veel blauwe bessen in de vriezer had liggen.

 

Chiazaadjes

 

Als je chiazaadjes laat weken in vocht dan wordt het geheel een beetje geleiachtig. Indien dit in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt.

Lees hier waarom Chia zo goed voor je is.

 

Ontbijt

 

Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met ontbijt, de ene keer is het een smoothie, overnight oats en de andere keer is het een chiapudding.
In mijn blog: Ontbijt je wel, lees je alles over de voordelen van een goed ontbijt. Daarbij is toverwoord variëren, dus elke ochtend een ander ontbijtje. Ook al denk je dat je geen tijd hebt om te ontbijten, is er altijd wel een oplossing om dit te doen. Maak het ’s avonds alvast klaar, dit kan je heel makkelijk doen met een overnight oats of een chiapudding. Dan hoef je dit ’s morgens alleen nog maar uit de koelkast te halen en op te eten. Desnoods neem je het mee voor onderweg.

 

Tenzij je aan intermittent fasting doet, dan wordt er niet ontbeten. Maar dan kan je alsnog deze lekkere chiapudding met blauwe bessen ’s middags als tussendoortje eten. Dat kan natuurlijk ook, dus geen excuses meer en maak deze heerlijke variatie op de chiapudding.

 

Nog meer chiapudding recepten:

 

Omdat wij nogal gek zijn op chiapuddingen, kan je diverse soorten vinden op de site. Wacht dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Chiapudding met banaan en kokos, Chocolade chiapudding met blauwe bessen, Chiapudding met kiwi, Koffie chiapudding met pindakaas of deze mooie blauwe Spirulina chiapudding met bramen. Klinkt niet verkeerd toch?

 

Tip:

 

Je kunt de blauwe bessen er zo op doen of je maakt een lekkere bessencompote. Hiervoor kook je 100 gram bessen met 1 el water en 2 el honing een paar minuten in een pannetje. Laat het dan afkoelen.

 

 

Recept Chiapudding met blauwe bessen: