Ik had me voorgenomen geen chiapudding recepten meer op de site te zetten omdat er al genoeg op staan. Maar toen de kiwi’s in de fruitmand lagen te lonken naar me, wist ik dat ik er een chiapudding met kiwi van zou gaan maken. En al doende vond ik de glazen er te leuk uit zien om er geen foto van te maken. En ja als er een foto is, dan ook maar weer een receptje ervan uitschrijven. Zo, dan krijgen jullie weer een chiapudding voor jullie kiezen (haha). Maar het is wel een hele lekkere hoor.

 

Chiapudding

 

Chiapudding is een goede start van de dag. Je maakt het ’s avonds klaar in een paar minuutjes en ’s morgens staat er iets lekkers op je te wachten in de koelkast. Chiazaadjes moet je in principe weken in een vloeistof (zoals yoghurt) waardoor ze uitzetten en zachter worden. De zaadjes zullen in je maag uitzetten en hierdoor krijg je een verzadigd gevoel en daalt je eetlust, waardoor je einde ochtend geen trek krijgt om te gaan snaaien. Chiazaadjes bevatten heel veel vezels die erg goed zijn voor de spijsvertering. Ook verbeteren ze de gezonde bacteriën in de darmen. Redenen genoeg om regelmatig een chiapudding te nuttigen in de ochtend, toch?

 

Daarnaast ziet dit glas eruit als een feestje, het is zo lekker je zou het zelfs als tussendoortje of toetje kunnen oppeuzelen. Een snel en lekker ontbijt, dat willen we toch allemaal.

 

De glazen waren iets te groot voor de hoeveelheid yoghurt die ik had aangemaakt met de chiazaadjes. Daarom heb ik de glazen afgetopt met Skyr. Dit is sowieso goed voor mijn eiwitten die ik nodig heb. Ik heb geen zoetmiddel in de yoghurt gebruikt, maar je kunt de yoghurt iets zoeter maken met honing* of agavesiroop als je dat lekker vindt.

 

Tips:

 

Als je geen melkproducten verdraagt, gebruik dan een blikje kokosmelk, kokosyoghurt of sojayoghurt hiervoor in de plaats, lijkt me ook heel erg lekker.

En omdat het zo goed voor je is, geef ik je hierbij nog een heerlijk chiapudding receptje, namelijk deze Havermout chiapudding met aardbeien.

 

 

Recept Chiapudding met kiwi: