Ontbijt jij wel? En eet jij wel eens chiapudding? Of denk jij dat je geen tijd hebt om te ontbijten? Ontbijten is toch wel heel erg belangrijk, ze zeggen dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Een goed begin van de dag is het halve werk. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren met het ontbijt en meestal zet ik dit de avond ervoor al klaar in de koelkast. Zo ook deze chiapudding met mango.

 

Manlief is gek op mango, daarom koop ik ze meestal wel als ik vrijdags naar de markt ga. Even wachten tot ze lekker rijp zijn en dan weer iets lekkers ermee verzinnen. Nou dit ontbijtje is zo lekker, je zou het zelfs als toetje kunnen eten. Heb voor de extra eiwitten – die ik nodig heb na mijn gastric sleeve operatie – Whey poeder met een vanillesmaak erdoor gemixt. Hierdoor wordt de chiapudding zoet en krijg ik lekker veel proteïne naar binnen.

 

Chiapudding

 

Chiapudding is een goede start van de dag. Je maakt het ’s avonds klaar in een paar minuutjes en ’s morgens staat er iets lekkers op je te wachten in de koelkast. Chiazaadjes moet je in principe weken in een vloeistof (zoals yoghurt) waardoor ze uitzetten en zachter worden. De zaadjes zullen in je maag uitzetten en hierdoor krijg je een verzadigd gevoel en daalt je eetlust, waardoor je einde ochtend geen trek krijgt om te gaan snaaien. Chiazaadjes bevatten heel veel vezels die erg goed zijn voor de spijsvertering. Ook verbeteren ze de gezonde bacteriën in de darmen. Redenen genoeg om regelmatig een chiapudding te nuttigen in de ochtend, toch?
Daarbij komt nog dat mango ook goed voor je is. Je kunt dat hier lezen.

 

En omdat het zo goed voor je is, geef ik je hierbij nog een heerlijk chiapudding receptje, namelijk deze Havermout chiapudding met aardbeien.

 

 

Recept Chiapudding met mango: