Deze vezelrijke chiapudding met matcha en kiwi zit boordevol antioxidanten, eiwitten en gezonde vetten voor een lekker ontbijtje of tussendoortje op elk moment van de dag!
De combinatie met matcha maakt deze chiapudding van een ander niveau, zowel qua smaak als qua voeding. En om het spannender te maken, laten we fruit aan onze pudding toevoegen. Heeft iemand om een kiwirecept gevraagd? Dit is het!
Een chiapudding is heerlijk op elk moment van de dag; ze zijn geweldig voor een snel ontbijt, lichte lunches en gezonde desserts. Ongetwijfeld wil je deze vaker maken.

 

Chiazaadjes

 

Chia is een op planten gebaseerde krachtpatser. Chia is een klein maar krachtig zaadje dat opzwelt als het aan vloeistof wordt toegevoegd. Chiazaadjes helpen smoothies en desserts binnen enkele uren dikker te maken. Wanneer chiazaadjes met vloeistof worden gemengd, creëren ze een dikke puddingachtige textuur en lijken ze meer op mini tapiocaparels. Chiazaad zijn een geweldige bron van omega-3-vetzuren, die een gezonde hersen- en hartfunctie kunnen ondersteunen.

 

Matcha

 

De matcha theepoeder voegt een levendige groene tint toe aan de pudding en ook nog eens krachtige antioxidanten. Matcha groene thee is supergezond en lekker, net als die knapperige chiazaadjes. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten in onze pudding, maar je hebt ook een romige vloeistof nodig, en daar komt de yoghurt om de hoek kijken. Als je wilt, gebruik dan een plantaardige (kokos) of Griekse yoghurt voor je pudding, dat is helemaal aan jou.
Probeer ook eens deze heerlijke Matcha energieballetjes met citroen.

 

Kiwi

 

Kiwi’s zijn niet alleen een heerlijke combinatie van pittig en zoet, maar hun felgroene kleur is ook een indicatie van de antioxidanten die ze bevatten. Kiwi is een rijke bron van vitamine C (meer dan sinaasappels) en darmvriendelijke vezels. Het beste van alles is dat ze het hele jaar door beschikbaar zijn.

 

Toppings:

 

Andere geweldige toppings om – behalve de kiwi – toe te voegen zijn frambozen, aardbeien, granaatappelpitjes, blauwe bessen, noten of een lekkere zelfgemaakte granola.

 

 

Recept Chiapudding met matcha en kiwi: