Ze zeggen dat een goed begin is het halve werk is. En dat geld zeker voor ons ontbijt. Deze chiapudding met wilde perzik is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens heel goed voor je. Bereid het ’s avonds alvast voor, zet het in de koelkast en ’s morgens staat een er heerlijk ontbijt klaar voor je.
Deze chiapudding is zo lekker, dat je het zelfs als nagerecht kunt eten.

 

Omdat de perziken nu volop in het seizoen zijn, heb ik deze gebruikt voor de chiapudding. Natuurlijk kan je elk soort vers fruit hiervoor gebruiken wat in het seizoen is. Wat dacht je bijvoorbeeld van verse vijgen, aardbeien of frambozen?

 

Ontbijt je wel

 

Zoals je in mijn blog Ontbijt je wel? kunt lezen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik probeer elke ochtend weer een ander ontbijtje te maken en deze chiapudding met wilde perzik is zo’n handig, lekker en gezond ontbijtje wat je de avond ervoor klaarzet. Vooral makkelijk als je ’s morgens haast hebt en denkt dat je geen tijd hebt om te ontbijten. Dit verwenontbijtje staat ’s morgens klaar voor gebruik in de koelkast.