Deze Chinese koolsalade met mandarijn is een fris, knapperige en heerlijke Aziatisch geïnspireerde koolsalade. Een supereenvoudige salade met een krachtige smaak en een zoete en pittige dressing erbij. Ik ben er de hele zomer dol op, vooral omdat het knapperig en verfrissend is en niet verwelkt! Warme dagen vragen om frisse, verfrissende salades!

 

Salade

 

Super simpel maar de combinatie van knapperige kool, wortel, appel en sesamzaadjes voor een knapperige crunch, sappige mandarijnen, hartige lente-uitjes en de lekkerste saus werkt zo goed samen. Die dressing is ook eenvoudig, gemaakt van Griekse yoghurt om het wat lichter te maken. Je zult genieten van elke hap van deze koolsalade die een explosie van frisheid is met de knapperige ingrediënten en de romige dressing. Gezond eten was nog nooit zo goddelijk lekker.

 

Deze salade past goed bij zoveel gerechten, dus perfect als bijgerecht bij elke barbecue of eenvoudige zomermaaltijd.
En je kunt er een grote hoeveelheid van maken, dus ideaal voor een grote groep mensen of voor het bereiden van maaltijden.
Als je deze salade maakt als onderdeel van de maaltijdbereiding, houd ik ervan om de salade en de dressing apart te houden en pas de saus toe te voegen als je klaar bent om te serveren.

 

Maak het je eigen: dit is niet een van die recepten die je super strikt moet volgen. Ga je gang en vul je salade met waar je zin in hebt! Zoals bijvoorbeeld sinaasappel, gekookte sugar snaps, sojaboontjes of een ander soort kool.

Chinese koolsalade met mandarijn

 

Maken

 

Je snijdt de groente en fruit en mengt dit met elkaar in een kom. De dressing is ook heel simpel, meng hiervoor alle ingrediënten met elkaar.
Laat het 20-30 minuten in de koelkast staan voor het beste resultaat, voordat je het serveert.

 

Je kunt deze koolsalade en de dressing maximaal 1 dag te maken voordat je ze door elkaar mengt en serveert. Bewaar ze in aparte luchtdichte bakjes in de koelkast.

 

Serveersuggesties

 

De salade is heerlijk als lunch, maar ook lekker als bijgerecht.
Benieuwd wat er goed past bij deze knapperige gesneden salade?
Hier past het lekker bij:

Miso flat iron steak
Zalm in folie van de barbecue
Koreaanse pittige kipkluifjes
Buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus
Kip met miso en sesamzaadjes

 

Tips:

 

In plaats van Griekse yoghurt kan je ook mayonaise gebruiken voor de dressing.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Chinese koolsalade met mandarijn: