In deze Chioggia biet salade met raapstelen komen de prachtige kleuren van de chioggia biet heel goed tot zijn recht.
Serveer de salade met deze Krabbetjes.
In deze Chioggia biet salade met raapstelen komen de prachtige kleuren van de chioggia biet heel goed tot zijn recht.
Serveer de salade met deze Krabbetjes.
Verwijder de stelen, was de raapstelen en laat ze uitlekken in een vergiet.
Schil de bieten en snijd ze (met een mandoline) in hele dunne plakken.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
Doe de ingrediënten voor de dressing alsmede overgebleven sinaasappelsap in een jampotje en schud dit goed.
Leg de raapsteelblaadjes op een mooi bord en verdeel hierover de bietjes, sinaasappelplakjes, rode ui en olijven. Strooi de pijnboompitten erover en giet de dressing erover.