Wij hadden zin in een snack, snackie voor mijn bekkie, zeg mijn man altijd. Maar ik had natuurlijk weer eens niets in huis. Puur uit zelfbehoud hoor, anders snoepen we het toch weer op. Maar ik had nog wat gekookte farfalle in de koelkast liggen en had eens een recept gezien van chips gemaakt van pasta. Gelijk maar een pan met olie op het vuur gezet en de gekookte pasta erin geknald. Wow, zo simpel maar oh zo lekker. Dus mocht jij nog wat gekookte pasta over hebben, maak er dan deze te lekkere chips van. Krokante chips gemaakt van farfalle moet je beslist eens proberen!

 

Pasta

 

Nu weet ik niet of dit gaat werken met alle soorten pasta. Met die vlindertjes ging het goed en zeg nou zelf …. het ziet er ook nog eens leuk uit. Ik wil het ook nog eens gaan uitproberen met penne of in stukken gebroken pappardelle. Of die leuke ronde rotelle, dat staat ook nog eens leuk in een schaaltje. Misschien kan het ook wel met macaroni, wie weet. Mochten jullie dit al eens geprobeerd hebben, laat jij mij dat dan weten?

 

Kruiden

 

Het leuke van deze chips maken is dat je zelf de smaak kunt bepalen. Ik ben gek van gerookte paprikapoeder en heb dat daarom gebruikt. Maar gedroogde Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, kerriepoeder, rozemarijnzout, piri piri kruidenmix, etc. kan je ook gebruiken. Wat jou maar lekker lijkt. Of je bestrooit het met peper en zout, maar een smaakje eraan is natuurlijk wel lekker. En in plaats van Parmezaanse kaas, kan je ook oude kaas, Manchego of een andere harde kaas met veel smaak fijn raspen.

 

Sausje erbij

 

Serveer bij deze chips een lekkere zelfgemaakte saus. Dit kan een lekkere Ketchup zijn of een Geroosterde pittige tomaten salsa, Romige avocadodip met kruiden, Aioli of een groene kruidensaus zijn.

 

 

Chips gemaakt van farfalle