Ik ben niet zo’n super goede bakster, maar chocolade brownies bakken vind ik erg leuk en erg lekker. En deze keer heb ik hele bijzondere brownies gebakken, namelijk chocolade brownies met pompoen en dat is een zalige combinatie geworden. Een smeuïge brownie met een soort gemarmerde pompoencake erdoor. Dit wil je proeven!

 

Brownies

 

Brownies of chocolade brownie is een typisch Amerikaans zoeternij. Het wordt daar als lekkernij bij de koffie gegeten of warm als toetje geserveerd met een bol vanille-ijs. Brownies zijn vrij eenvoudig te maken, met slechts een paar ingrediënten maak je deze chocoladecake in no-time. Alleen deze versie is iets meer werk, maar dan heb je ook wel een te gek resultaat.

 

Ik vind het lekker om de brownies lekker smeuïge en fudgy te bakken, maar anderen vinden brownies weer het lekkerst als ze een beetje droger zijn. Ben jij team smeuïge of droge brownies?

 

Pompoenpuree*

 

In Amerika wordt er veel gebakken met pompoenpuree en daarom kan je kant-en-klare pompoenpuree kopen in de supermarkten. Je schijnt deze blikken ook in Nederland te kunnen kopen, maar ik heb ze nog nooit gezien in mijn supermarkt. Waarschijnlijk vind je ze wel online. Maar waarom niet zelf maken? Dit is veel goedkoper en ontzettend makkelijk. Ja het duurt even, daar moet je dan rekening mee houden.

 

Koop een grote flespompoen en snijd deze in de lengte doormidden. Lepel de zaadjes eruit en smeer de snijkanten in met olie. Leg dit op een bakblik en schuif dit in de hete (200˚C) oven. Rooster op deze manier de pompoen gaar in ongeveer een uur. Check met een scherp mes of het vruchtvlees zacht geworden is. Haal ze er dan uit en laat afkoelen. Nu schep je heel makkelijk met een lepel het zachte vruchtvlees uit de pompoen voor verdere bereiding.

 

Ben jij ook zo gek op brownies? Dan heb ik nog een paar heerlijke brownie recepten voor je:

 

Kruidige mokka brownies, heerlijke brownies met een intense mokkasmaak.
Brownies in een potje, deze eenpersoonspotjes maak je lekker snel voor jezelf.
Twee kleuren brownie met verse vijgen, heerlijke combi van brownie en cheesecake
Brownies gemaakt van zwarte bonen, jaja geloof het of niet, deze brownies zijn echt lekker en ook nog eens verantwoord.

 

Tip:

 

De kleur van de pompoen is helaas een beetje vervaagd in de brownie. Ik denk dat ik het beter had kunnen afdekken met aluminiumfolie om de oranje kleur te behouden. Goed excuus om het nog een keertje te maken.

 

 

Recept Chocolade brownies met pompoen: