Decadente chocolade cakejes met karamel, wie lust dat nou niet? En het is ook nog eens super makkelijk te maken en super snel klaar. Eet het lekker warm met een bol vanille-ijs. Een verwendessert uit een kommetje.

 

Toetjes

 

Een keer per week op zondag eten wij een nagerecht. En dat is meestal een zelfgemaakt toetje op sinner Sunday. Deze keer een heel makkelijk nagerecht, wat super snel klaar is. Het heeft iets weg van een mug cake, maar met het verschil dat dit in de oven gebakken wordt en niet in de magnetron. Alhoewel je ze wel in een magnetron (1 ½ – 2 minuten op vol vermogen) zou kunnen bereiden. Alleen denk ik niet dat je vier kommetjes tegelijkertijd in de magnetron kunt doen. Weet ik eigenlijk niet, heb ik nog nooit geprobeerd, maar mijn gevoel zegt dat dit niet gaat goed komen. En in de oven kan je ze wel alle vier tegelijk bakken en zijn ze binnen een kwartiertje gaar, dus dat moet geen probleem zijn toch?
En je kunt het beslag van tevoren vast maken en in de kommetjes doen. Zet ze dan afgedekt in de koelkast en bak ze op het laatste moment.

 

De puddinkjes moeten nog een beetje zacht en smeuïg van binnen zijn, dus bak ze niet te lang. Door de karamel zullen ze natuurlijk al een beetje zacht blijven van binnen. Als je gek op chocolade en gezouten karamel bent, moet je dit echt eens proberen. Die gezouten karamel maak je heel makkelijk zelf, hier* vind je het recept ervoor.
Mocht je nog wat van die heerlijke karamel over houden dan kan je er nog meer lekkers van maken zoals deze Cheesecake met karamel in een glas of Broodpudding met peer en karamel. Ook van die verslavend lekkere toetjes. En als je helemaal wilt uitpakken dan maak je deze goddelijke Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping.

 

Extra nodig: kom, garde en 4 kleine ramaquins

 

 

Recept Chocolade cakejes met karamel: