Ja ik weet het, ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan. Maar deze Chocolade chiapudding met blauwe bessen is zo lekker, dat ik het recept toch wil delen met jullie. Ik had al eens eerder een chocolade chiapudding gemaakt, maar dan met melk. Op een of andere manier wil melk met cacaopoeder en chiazaadjes niet opstijven. Daarom heb ik het nu met een lekkere dikke yoghurt gemaakt en dat was hemels.

 

Chiapudding

 

Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijk ontbijtje in een paar minuten. Het moet wel de hele nacht in de koelkast staan, maar hoe fijn is het dat ’s morgens je ontbijtje al klaar staan voor je. Deze chiapudding is zo lekker, je kunt het zelfs als toetje eten. Een verantwoord toetje ook nog eens!

 

Ik probeer elke morgen te variëren met een ander ontbijt. Het voordeel van chiapudding en overnight oats is dat je het ’s avonds klaarmaakt en je ’s morgens geen werk eraan hebt. Ideaal voor als je haast hebt, maar toch wilt ontbijten. Smoothies, muffins en yoghurt met zelfgemaakte granola en/of fruit staat ook vaak op het menu hier ’s morgens.

 

En dan nu de chocolade chiapudding. Door de cacao te mengen met de yoghurt, krijg je een soort chocoladepudding, hoe goed klinkt dat. Omdat ik extra eiwitten nodig heb, gebruik ik hiervoor de whey poeder (proteïnepoeder). Dit is lekker zoet en heeft een vanillesmaak, waardoor ik geen ander zoetmiddel hoef te gebruiken in de chiapudding. Mocht jij dit niet willen gebruiken, meng dan wat honing of agavesiroop erdoor.

 

Voor extra chocoladesmaak heb ik nog wat choco drops erbij gedaan. Je kunt ook wat chocolade schaven of raspen van een chocoladereep of de reep in kleine stukjes hakken.

 

Mocht je er een vegan ontbijtje van willen maken, vervang de yoghurt dan door sojayoghurt of een kokosyoghurt. Ook superlekker natuurlijk.

 

Ben je benieuwd waarom chiazaadjes zo goed voor je zijn, dan kan je dat hier lezen.

 

 

Recept Chocolade chiapudding met blauwe bessen: