Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Twee vriendinnen van manlief die iets heel leuks geregeld hadden voor hem, wilde ik verassen met iets lekkers. Het is deze chocolade fudge met rum en rozijnen geworden. Bleek de ene aan de lijn te zijn en de andere een geheelonthouder te zijn. Maar ze hebben er toch van genoten en vonden het goddelijk lekker. Pfff, gelukkig maar.

 

Fudge

 

Fudge wordt meestal gemaakt van suiker, boter en melk. Door het te verwarmen tot 116 °C en daarna de ingrediënten te mengen krijg je een gladde romige fudge. Fudge is dus een soort zachte karamel. Je kunt nog noten, gedroogd fruit, of chocolade door of op de fudge verwerken, hierdoor geef je de fudge een speciale smaak en ziet het er leuk uit.
Fudge komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is nu populair over de hele wereld. Dit is een makkelijk te maken verwennerij en veel goedkoper dan uit de winkel.

 

En deze fudge is dus supermakkelijk te maken. Je hebt alleen maar chocolade, gecondenseerde melk, rozijnen en rum nodig. Door dit met elkaar te mengen heb je een romige fudge, met de heerlijke smaak van de rum die je toevoegt. Ik heb deze keer bruine rum gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere soorten drank gebruiken.

 

Rum and raisins

 

Rozijnen geweekt in rum is een klassieke combinatie. Heerlijk verwerkt in ijs, dus daarom dacht ik waarom niet met chocolade combineren? Nou ik kan je verklappen dat dit ook een gouden combinatie geworden is. Heerlijke zachte romige chocolade fudge met rozijnen erin die geweld zijn in rum. Beter wordt het niet!

 

Tips:

 

Omdat wij zo gek zijn op fudge, kan je diverse recepten hiervoor vinden op de site. Zoals bijvoorbeeld deze Baileys salted caramel chocolade fudge, Reese’s pindakaas fudge, Witte chocolade fudge met pistache en cranberries, Witte chocolade en pindakaas fudge of deze bijzondere Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout. Probeer ze allemaal!

 

 

Recept Chocolade fudge met rum en rozijnen: