Deze chocolade mokkataart is een serieuze verwentaart. Maak hem voor een speciale gelegenheid of dinertje. Het is wel een caloriebom, maar af en toe zondigen mag toch wel?
Het voordeel van deze taart is dat je een dessert hebt voor heel veel gasten. Omdat de taart zo machtig is, serveer je maar kleine puntjes.
Maak de taart ruim van te voren (bijvoorbeeld ’s morgens), de ganache heeft namelijk wel een tijdje nodig om op te stijven.
Je hebt een ronde taartvorm van 26 cm nodig voor dit recept.
En nog zo’n lekkere chocolade taart is deze Chocoladetaart zonder bloem
Chocolade mokkataart. Deze chocolade mokkataart is een serieuze verwentaart. Maak hem voor een speciale gelegenheid of dinertje.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 25 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
Porties 12 personen
Ingrediënten
Bodem
- 125 gr roomboter
- 350 gr digestive chocolade koekjes
Ganache
- 400 gr melkchocolade
- 200 gr chocolade puur
- 350 ml slagroom
Topping
- 250 ml slagroom
- 100 gr suiker
- 2 staafjes oploskoffie mocca
- 30 gr chocolade geraspt
Instructies
- De bodem: smelt de boter in een klein pannetje of in de magnetron. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng dit met elkaar en bedek de bodem en zijkanten van je taartvorm hiermee. Zet de taartvorm in de koelkast.
- Ganache: hak de chocolade fijn en doe dit in een kom. Verwarm de room in een pan totdat het gaat borrelen. Haal de pan van het vuur en schenk dit over de chocolade.
- Laat het even staan en meng dan alles door elkaar tot een mooie dikke chocoladesaus.
- Schenk de saus in de taartvorm, laat afkoelen en zet dan in de koelkast om op te stijven (dit duurt wel even).
- Voordat je de taart serveert klop je de slagroom op met de suiker en koffiepoeder.
- Schep of spuit dit op de taart.
- Bestrooi de taart met de geraspte chocolade.