Ik had me voorgenomen om dit jaar geen Paasrecepten te maken, omdat er al zoveel op de site staan. Maar ja de kleinkinderen vinden het wel heel erg leuk om dit soort gerechtjes te maken met oma. Dus toch maar weer aan de slag gegaan met ze. Deze keer zijn het heerlijke
chocolade vogelnestjes met dragee eitjes geworden. Super makkelijk te maken en je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig.
En ik heb ook al deze cupcakes met dragee eitjes gemaakt met ze.

 

Chocolade

 

Ik heb nu melkchocolade gebruikt, maar je kunt deze vogelnestjes ook maken van pure of witte chocolade. Ik heb de chocolade getempereerd zodat de chocolade knapperig wordt en niet zacht blijft.
Je hoeft het niet te doen, maar het is wel fijn om een krokant vogelnestje te krijgen die niet snel smelt als je het in je handen hebt.

 

Tempereren* kan je met elk soort chocolade doen, puur, melk of wit.
Er is een makkelijke manier om dit te doen. Je smelt 2/3 deel van de gehakte chocolade
au-bain-marie of in de magnetron. Als dit helemaal gesmolten is, zet je de schaal op het aanrecht en voeg je de rest van de gehakte chocolade erbij. Roer net zo lang tot alles helemaal gesmolten is. Je kunt nu de gepofte rijst erdoor mengen.

 

Vogelnestje

 

Ik heb de vogelnestjes gemaakt in een donut bakvorm. Als jij die niet hebt, kan je ook een muffin bakvorm of steekringen gebruiken. Vet de bakvormen wel eerst goed in, anders krijg je de harde nestjes er niet uit. Nog handiger is als je een siliconen bakvorm hebt.
Als je een muffin bakvorm gebruikt, lepel dan het mengsel erin en vorm met de bolle kant van de lepel een holletje in het mengsel. Als je steekringen gebruikt, leg die dan op bakpapier en lepel het mengsel erin. Vorm dan ook weer holletjes met de bolle kant van een lepel.

 

Dragee eitjes

 

Ik ben gek op dragee eitjes. Het zijn chocolade eitjes die gevuld zijn met een hazelnootpraline. Ze zijn omhuld met gekleurde suikerlaagjes zodat ze op echte eitjes lijken.
Lekker krokant van buiten met een lekkere zachte vulling van binnen.
Probeer kleine dragee eitjes te kopen, die passen beter in de vogelnestjes. Deze waren eigenlijk iets te groot.

 

Tips:

 

Je kunt ook andere Paaseitjes gebruiken in plaats van dragee eitjes.

Als je een muffin bakvorm of kleine steekringen gebruikt, kan je meer vogelnestjes maken dan in een donut bakvorm.

In plaats van gepofte rijstkorrels kan je ook gepofte speltkorrels, durumtarwe, quinoa, boekweit of fijngehakte cornflakes gebruiken.

 

Recept Chocolade vogelnestjes met dragee eitjes: