Chocoladehart voor Valentijn

Volgende week is het Valentijnsdag. En hoe gaaf is dat…..het is ook nog eens mijn verjaardag. Ik kan je verklappen dat het heel erg leuk is om op Valentijnsdag jarig te zijn. Om je lief te verrassen hierbij het recept voor een verleidelijk chocolade verrassing. Met een minimale inspanning bereik je het maximale effect met deze chocoladehart voor Valentijn.
Happy Valentine!

Ik heb een hartvormige silicone bakvorm gebruikt, dat is het makkelijkste om de chocoladevorm er weer uit te krijgen. Als je een hartvormig bakblik gebruikt, kan je hier het beste huishoudfolie in doen of bekleden met bakpapier.

Ik had nog wat witte chocolade over, wat te doen ermee. Omdat we in de Valentijnsdag sferen waren, heb ik de witte chocolade roze gekleurd met een rode kleurstof. Ik heb de roze chocolade in een silicone vorm met kleine hartjes gegoten en laten uitharden. Pak ze in een hartvormig blikje en je hebt een leuk en lekker Valentijnsgeschenkje.

Tips:

En nog zo’n heerlijk Valentijnsrecept zijn deze hartvormige Lavendelkoekjes.

 

Recept Chocoladehart voor Valentijn:

Chocoladehart voor Valentijn. Om je lief te verrassen hierbij het recept voor een verleidelijk chocoladehart voor Valentijn. Kleine moeite, grote verassing.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr hazelnoten, zonder vel en ongebrand
  • 300 gr donkere chocolade
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 staafjes oploskoffiepoeder mokka

Instructies
 

  • Rooster de hazelnoten even in een koekenpan. Laat dan afkoelen en hak ze grof.
  • Breek de chocoladerepen in kleine stukken. Laat witte chocolade au-bain-marie (glazen kom boven een pan met water tegen de kook aan) smelten.
  • Laat de donkere chocolade met de gecondenseerde melk en koffiepoeder apart au-bain-marie (glazen kom boven een pan met water tegen de kook aan) smelten. Meng dit dan goed.
  • Verdeel de gehakte hazelnoten op de bodem van een hartvormig silicone vorm.
  • --
  • Schenk de pure chocolade op de hazelnoten. Lepel dan dotten witte chocolade op het hart en trek met een stokje door de witte chocolade zodat er hartjes ontstaan.
  • Als de chocolade is afgekoeld laat dit dan in de koelkast verder uitharden.
  • Nu kan je het hart feestelijk verpakken voor je lief.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating