In plaats van oliebollen of appelflappen, maak ik dit jaar Churros kransjes voor Oud en Nieuw. En om ze helemaal feestelijk te maken dip je ze in deze heerlijke chocoladesaus en daarna in eetbare strooisels. Ik heb de Churros cakemix van Brand New Cake hiervoor gebruikt. Een churros feestje op Oudjaarsavond.

 

Churros

 

Churros maken stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu heb ik ze dan eindelijk gemaakt. Heel lang geleden toen ik op Spaanse les zat hoorde ik voor het eerst over churros. En toen ik in Spanje was moest ik ze natuurlijk proberen, onze Spaanse lerares had me wel lekker gemaakt haha. Het lijkt een beetje op een langwerpige donut, of een dikke patat. Dit wordt ook gefrituurd en door suiker met kaneel gerold en met een chocoladesaus geserveerd waarin je de churros dipt. Het is een favoriete snack in Spanje, maar wordt ook veel gegeten in Spaanssprekende landen zoals bijvoorbeeld Latijns-Amerika.
En nu is deze snack overgewaaid naar ons landje, waar je ze op de markt of braderieën kunt kopen.

 

In Spanje wordt churros vaak als ontbijt gegeten. De Spanjaarden drinken een kopje koffie ’s morgens vroeg en eten daar een paar churros gedipt in een soort dikke warme chocolademelk bij. Ook nuttigen ze met de kinderen dit hapje vaak tussen lunch en diner bij de churreria.
En jij kunt thuis ook deze heerlijke zoete snack eten. Maak ze lekker zelf en serveer ze bijvoorbeeld met een chocoladedip of een lekkere karameldip.
Ik heb van chocoladedruppels met melk een heerlijke chocoladesaus gemaakt om de churros in te dippen en daarbij nog heerlijke eetbare confetti om ze nog feestelijker te maken.

Churros kransjes voor Oud en Nieuw

Ik vond het een beetje spannend om ze te maken, maar ik moet zeggen dat het reuze mee viel. Als je de aanwijzing op de verpakking volgt, kan het niet mislukken. Het resultaat is een krokante churros met een heerlijke zachte binnenkant.
Ik heb 18 grote kransen gemaakt van deze churros cake mix.

 

Oudjaar

 

Wil je nog meer oudjaars snacks maken, dan heb ik nog een recept voor Gin en Tonic appelbeignets voor je. En ik heb ook nog een leuke blog geschreven over de verschillende soorten bubbels die we op deze avond kunnen drinken.

 

 

Recept Churros kransjes voor Oud en Nieuw: