Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien.

 

De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij kennen. De tranen springen in je ogen als je deze ui aansnijdt. Het witte sap loopt eruit en hij is lekker knapperig. Hij heeft een witte schil en is superwit van binnen.

Gebruik ze in gerechten waar de ui de hoofdrol speelt in bijvoorbeeld een salsa, op een pizza of in deze witte uienchutney. Een chutney met deze witte ui in de hoofdrol en op smaak gebracht met kaneel en knoflook, met een pit erin van de rode peper en de mooie gele kleur krijgt hij van de kurkumapoeder. Zoet en zuur, lekker bij kaas, een tosti of een stukje vlees.

 

Ik heb 500 gram uien gebruikt voor deze chutney, dit was genoeg voor 2 kleine weckpotjes. Natuurlijk kan je meer maken. De chutney blijft heel lang goed als je de weckpotten in de koelkast bewaart.

 

Probeer ook eens deze Pompoenchutney