Ik ben gek op citroen en toen ik een buddha hand oftewel buddha fingers zag liggen bij mijn groenteboer heb ik deze gelijk gekocht. Maar ja dan heb je zo’n gek soort vrucht in huis, wat ga je ermee doen? Wil zoveel mogelijk recepten hiermee verzinnen en de eerste zijn deze citroen kokosmuffins geworden. Ik noem het citroen, maar dat is het dus eigenlijk niet. Maar ja buddha fingers muffins klinkt ook zo vreemd, nietwaar?

 

Buddha fingers

 

Buddha fingers of Buddha’s hand is een hele speciale citrusvrucht. Het lijkt inderdaad op een hand. De vrucht komt oorspronkelijk uit China. Deze citrusvrucht heeft totaal geen vruchtvlees, alleen de schil wordt gebruikt. En die zeste* van de schil is ontzettend lekker, het heeft een zoete parfumachtige citroengeur. Omdat de geur zo lekker is, wordt het vaak gebruikt voor het parfumeren van het huis of kleding.
Omdat wij in het dorp niet zo vaak van deze speciale producten hebben, heb ik het gelijk gekocht. En van de rest van de ‘hand’ heb ik een heerlijke marmelade gemaakt.

 

Muffins

 

Ik ben niet zo van het bakken, maar muffins bakken doe ik graag. Waarschijnlijk omdat dit bijna niet mis kan gaan. Je mengt het beslag met of zonder mixer en doet het dan in de vormpjes en bakken maar. Het hoeft ook geen super glad beslag te zijn, muffins zijn gewoon ontzettend makkelijk te maken. Bak ze vooral niet te lang, ik vind het lekker als ze niet te droog zijn maar nog een beetje smeuïg van binnen. Daarom heb ik ze in 17 minuten gebakken. Dan zijn ze lekker ‘fluffy’. Met dit beslag maak je 12 kleine muffins.

 

Een muffin lijkt op een cupcake, maar is toch iets anders. Muffins worden gemaakt van iets meer bloem en iets minder suiker dan de cupcakes. Hierdoor zijn ze wat steviger en minder zoet dan de cupcakes. En cupcakes worden meestal versiert met een topping of frosting.

 

Tips:

 

Je kunt natuurlijk gewoon citroenrasp gebruiken.

Extra nodig: muffin bakvorm

 

 

Recept Citroen kokosmuffins: