Nou heb ik toch een heerlijk verfrissend drankje voor jullie. Een citrus mocktail met passievruchtsiroop. Je kunt er ook weer een te lekkere cocktail van maken door er een scheutje wodka of witte rum aan toe te voegen. Het is een lekker drankje voor een zomerse dag, geniet ervan in je tuin.

 

Mocktails

 

Ik ben momenteel weer helemaal van de mocktails. Lekkere frisse en vrolijke drankjes waarbij je de alcohol eigenlijk niet mist. Mocktails zijn namelijk cocktails maar dan zonder alcohol. Ze worden ook wel virgin cocktails of mock cocktails genoemd. To mock betekent foppen, je wordt dus een beetje gefopt.

 

In de jaren tachtig werden de cocktails erg populair en in de jaren 2000 veroverde de cocktails wederom en plek in de drinkcultuur. Maar ja, wat doe je als je geen alcohol lust of kunt drinken. Zo zijn de mocktails ontstaan, aantrekkelijk uitziende drankjes die op een cocktail lijken maar geen alcohol bevatten.
Het is dus een mix van niet-alcoholische drankjes, zoals verse vruchtensappen, frisdranken, bronwater en siropen. Meestal gegarneerd met een tak verse kruiden en een partje fruit. Het ziet er feestelijk uit en is geschikt voor iedereen (jong en oud, zwangere vrouwen en de BOB’s).

 

Een bekende mocktail is de Shirley Temple. Het is erg populair en staat op de kaart van menig restaurant of bar in de USA. Deze mochtail is vernoemd naar het Amerikaanse kindsterretje Shirley Temple. Een heerlijk drankje wat gemaakt wordt van een limonade zoals sprite of 7-up met ginger ale, grenadine en wordt gegarneerd met een maraschino kers.

 

Sinds mijn gastric sleeve operatie kan ik heel slecht alcohol, na een paar slokken ben ik al teut. Daarom zijn mocktails ideaal voor mij, lekkere en feestelijke drankjes zonder alcohol. Ik heb diverse mocktails op de site staan, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze frisse Komkommer citroen mocktail, Ananas ginger ale mocktail of Vlierbloesem tonic mocktail met blauwe bessen? Klinkt niet verkeerd toch?
En zeg nou zelf…de kleurtjes van deze mocktail zijn toch prachtig.

 

 

Citrus mocktail met passievruchtsiroop: