Deze courgette cake met banaan bevat geen toegevoegde suikers. De rijpe banaan en de proteïnepoeder maken de cake al zoet. Mocht je het beslag niet zoet genoeg vinden, dan kan je er nog wat agavesiroop toevoegen.

 

Groente in cakes

 

Ik wilde al heel lang een courgette cake / brood bakken en nu de courgettes in de aanbieding waren heb ik het eindelijk gedaan. De courgette proef je niet terug in de cake, maar geeft wel een lekkere structuur aan de cake.
En ik verbeeld me dat deze cake dan wat gezonder is, omdat je toch wat groente naar binnen krijgt. Vooral leuk om de kinderen hiermee te foppen. Natuurlijk is de cake niet echt gezond, maar het is wel een soort van verantwoorde cake ook omdat er geen suikers in zitten. Behalve dan het zoete van de proteïne poeder en de banaan.
Knijp de fijn geraspte courgette wel goed uit, anders krijg je een hele natte cake.

 

Je kunt de cake ook maken van amandelmeel of volkoren bakmeel, wat jij maar wilt of lekker lijkt. Met amandelmeel creëer je een glutenvrije cake, voor mensen met een coeliakie intolerantie erg belangrijk.
Natuurlijk kan je de cake ook zonder proteïne poeder maken, maar omdat ik goed op mijn eiwitten moet letten heb ik dit toegevoegd.
De volgende keer doe ik de choco drops in de cake, want deze cake ga ik zeker nog een keertje maken!
Je kunt de cake zo eten, maar wat ook lekker is dat je het besmeert met zuivelspread of zelfgemaakte jam.

 

En nog een heerlijke cake met groente erin, is deze Zoete aardappel cake met rozijnen en pecannoten. Probeer die ook eens.
 

Recept Courgette cake met banaan: