Ik heb al heel lang een spiralizer ofwel spirelli spiraalsnijder in een keukenkastje liggen die ik niet gebruik. Ik had er een keer wortel mee geprobeerd, maar dit lukte niet echt, die was te hard. Dus dat ding maar weer in de kast gelegd. Aangezien we in huize Culinea proberen af te vallen, toch maar weer de spiraalsnijder tevoorschijn gehaald om met courgettes aan de gang te gaan. Dit ging een stuk beter omdat de courgettes een stuk zachter zijn dan een winterpeen. Vanavond eten we dus courgetti met gehaktballen in tomatensaus. Courgetti of ook wel courgettini genoemd is een goed alternatief voor spaghetti. Tenzij je natuurlijk volkoren spaghetti neemt, deze kan je weer beter dan de ‘normale’ spaghetti.

 

Omdat kipgehakt nogal ‘nat’ is gebruik ik geen ei om het gehakt aan te maken. Wel een halve beschuit om het te ‘binden’. Mocht het gehakt nog te nat blijven gebruik dan een heel beschuit.

 

Nou de courgettes gingen als een speer door de spiraalsnijder en er kwam een mooie groentespaghetti uit. Op deze manier krijg je ook nog eens veel meer groente naar binnen dan anders (ook een leuke truc voor de kinderen). Mocht je nou niet zo’n spiraalsnijder in huis hebben, er zijn supermarkten die courgette spaghetti verkopen.

Nog meer courgetti

 

En ik heb nog een lekker recept met courgette spaghetti, namelijk deze Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato