Ik heb ooit een spiralizer gekocht en heb hier nog steeds veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we courgetti met pittige garnalen. Ze noemen het courgetti omdat het een soort spaghetti van courgette is. Het is een lekker gerecht met de garnalen, die pittige nduja en zoete tomaatjes geworden.

 

Courgetti

 

Ik draai altijd zelf courgetti met deze spiralizer. Niet alleen courgette kan hierin tot slierten gedraaid worden, maar ook wortels, pastinaak, komkommer of andere lange wortelachtige groenten. Nu kan je tegenwoordig ook courgetti kopen in de winkels, maar dit zijn kleine dunne sliertjes voorgesneden in een zak. Weet niet hoe vers dit nog is als je het koopt. Dus mocht je eens een spiralizer in de aanbieding zien, koop hem dan en ga ermee experimenteren.
Ik heb diverse courgetti recepten op de site staan, maar deze Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is ook erg lekker om te maken.

 

Als je geen spiralizer hebt, kan je met een dunschiller hele dunne stroken snijden van de courgette.
Dit is een supersnel gerechtje, ideaal voor een doordeweekse dag. En je hebt maar één pan nodig, dus weinig afwas.

 

Nduja*

 

Nduja (spreek uit als ndoesjaa) is een Italiaanse delicatesse. Het is een soort salami-smeerworst. Het is een gedroogde en gerookte worst gemaakt van gemalen varkensvlees en rode pepers. Het is behoorlijk pittig, gebruik er daarom niet te veel van. Ik heb maar een eetlepel gebruikt en dit was meer dan genoeg voor dit recept.
Je kunt nduja vinden bij de betere Italiaanse deli’s of je bestelt het online.

 

Tips:

 

Je kunt ook ‘gewone’ spaghetti gebruiken, dat is ook erg lekker met deze pittige garnalen. De spaghetti moet je dan wel in een andere pan gaarkoken.

Lijkt het gerecht toch te pittig, voeg dan nog wat meer room toe.

 

 

Recept Courgetti met pittige garnalen: