Deze vegetarische Courgetti salade met feta en kruiden is een heerlijke zomerse salade. Ik heb een gele courgette gebruikt omdat ik deze zo mooi van kleur vind, maar je kunt natuurlijk ook een groene nemen. De verse groene kruiden en de gepofte zwarte rijst maakt de salade helemaal af. Serveer het als lunch of als voorgerecht.

 

Courgetti

 

Door een courgette in dunne slierten te snijden met een spiralizer, ontstaat er een soort spaghetti van de courgette oftewel courgetti. Je kunt dit heel goed rauw eten, maar ook warm verwerken in gerechten. Dan hoef je het maar even te roerbakken.
Courgettes zijn er behalve in groen, ook in geel en wit of lichtgroen. Ik vind die gele altijd super zomers eruitzien, daarom gebruik ik ze graag. Dus als je eens een gele courgette ziet liggen, koop hem dan snel en verwerk hem in een courgetti gerecht. Je kunt hiervan nog meer recepten vinden op de site.

 

De courgette is een ontzettend veelzijdige groente. Door zijn neutrale smaak, kan je alle kanten op met de courgette. Als je courgette roostert of grilt, krijgt het een lekkere smaak.
Je kunt een courgette vullen, roosteren op de barbecue, bakken, wokken, stoven, rauw verwerken als een carpaccio of courgetti of er soep van maken. En zelfs de bloemen van de courgette zijn eetbaar.

 

Afhankelijk van het gerecht, reken je ongeveer 250 gram courgette nodig per persoon. Dit is ongeveer een courgette. De groente moet mooi stevig zijn als je hem koopt en er moeten geen deuken of beschadigingen aan zitten. Hoe groter de courgette, hoe minder smaak hij heeft. Dus ga voor de iets kleinere exemplaren.

 

Zwarte rijst

 

Ik had eens in een restaurant gepofte zwarte rijst gegeten. Dat vond ik zo lekker, daarom heb ik dit verwerkt in deze salade. Het geeft een lekker knappertje in de salade. Je hoeft het niet te doen, maar het is wel lekker. Ik denk dat je dit ook wel kunt doen met andere ongekookte rijstsoorten, zou dan wel de rijst met een lange rijstkorrel gebruiken hiervoor.
Je kunt in plaats van de gepofte rijst ook noten of pijnboompitten door de salade verwerken.

 

 

Recept Courgetti salade met feta en kruiden