Deze Cranberry Kerst koekjes zijn natuurlijk niet alleen maar lekker met de Kerstdagen, maar eigenlijk de hele herfst en winter ook. Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo’n koekenbakker, maar een paar keer per jaar wil ik mij er toch aan wagen. Deze koekjes smaken gewoon naar Kerst, cranberries, amandel, kaneel en mandarijn is gewoon een feestelijke combinatie. Probeer ze ook. En als ik ze kan bakken, kan jij het zeker ook.
En nog zo’n traktatie voor de feestdagen is deze Witte chocolade fudge met pistache en cranberries.
Cranberry Kerst koekjes. Deze koekjes smaken gewoon naar Kerst, cranberries, amandel, kaneel en mandarijn is gewoon een feestelijke combinatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 25 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 24 personen
Ingrediënten
- 80 gr gedroogde cranberries
- 150 gr kristalsuiker
- 240 gr koude roomboter
- 325 gr bloem
- 1/2 tl amandelextract
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1 el mandarijnrasp
- extra suiker
Instructies
- Hak de cranberries in je keukenmachine. Voeg dan de suiker en roomboter toe en mix dit met elkaar.
- Voeg als laatste de bloem, amandelextract, kaneelpoeder en mandarijnrasp toe en pulseer tot het deeg zich een bal gevormd heeft.
- Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm er een rol van. Pak dit stevig in plastic folie.
- Zet minimaal twee uur in de koelast.
- Verwarm de oven voor op 170˚C. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
- Haal het deeg uit de koelkast en snijd er plakken van ongeveer een halve centimeter van.
- Leg de plakken op de bakplaat en schuif dit in de oven. Bak de koekjes ongeveer 12-14 minuten tot ze net gaar en lichtbruin zijn.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Je kunt ze een paar dagen bewaren in een koektrommel.