Tja ik had nog wat cranberry’s over, dan maar Cranberry muffins ervan maken. De combinatie verse cranberries en amandelspijs is heerlijk.
Een ander recept voor muffins vind je hier Blauwe bessen roomkaasmuffins
Tja ik had nog wat cranberry’s over, dan maar Cranberry muffins ervan maken. De combinatie verse cranberries en amandelspijs is heerlijk.
Een ander recept voor muffins vind je hier Blauwe bessen roomkaasmuffins
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Doe de meel, havermout, bakpoeder, kruiden en de sinaasappelrasp in een kom.
Doe in een andere kom de losgeklopte eieren, sinaasappelsap, melk, gesmolten kokosolie en de suiker. Roer dit door elkaar.
Nu mag alles gemengd worden in de kom met de bloem (niet teveel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn). Voeg de cranberry’s en amandelspijs toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen).
Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
Haal ze uit de vorm en laat 5 min. afkoelen op een rooster.