Deze Craquelé chocolade fudge koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. En alle ingrediënten voor deze overheerlijke koekjes heb jij waarschijnlijk wel in een keukenkastje staan. Maak ze snel want ze zijn waanzinnig lekker. Heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee.

 

Bakken maar

 

Sinds de Corona crisis ben ik zoveel aan het bakken. Ik denk dat ik in mijn hele leven nog niets zoveel bij elkaar gebakken heb als nu. En terwijl ik helemaal niet zo’n bakster ben. Hoe grappig is dat? Maar wel leuk voor jullie, dan heb ik weer een lekker bakrecept voor jullie.

 

Ik zag deze koekjes voorbijkomen en die moest ik maken. Ook omdat we alle twee gek zijn van chocolade. Nou ik kan je verklappen dat ze super lekker geworden zijn en ze zijn niet eens zo moeilijk om te maken. Je hebt cacaopoeder, suiker, olie, eieren, bloem, bakpoeder en poedersuiker nodig voor deze koekjes. Dit heb je waarschijnlijk wel in huis. Dus snel aan de slag dan maar.

 

Ik vond het wel spannend om ze te maken, zoals ik al eerder schreef ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar deze koekjes zijn heel simpel te maken en het is ook nog erg leuk om te doen. En het leukste is als ze uit de oven komen en die mooie barstjes erin hebben.
Omdat ik niet zo’n grote oven heb, heb ik ze in twee partijen gebakken.

 

Maatlepels

 

Ik heb een setje maatlepels, die zijn altijd handig voor recepten maar ook om deze koekjes te maken. Heb dus de 1 eetlepel maatlepel genomen om deze koekjes te vormen. Maar je kunt ook met de hand balletjes rollen van het deeg. Maar het voordeel van de maatlepel is dat alle koekjes even groot zijn.

 

Tips:

 

De koekjes kan je ongeveer vier dagen goed houden in een koekjestrommel. Ik kan je verklappen dat ze bij ons eerder op waren (haha).

Deze Koekjes met ruby chocolade zijn ook heel erg lekker.

 

 

Recept Craquelé chocolade fudge koekjes: