Speciaal voor Koningsdag (en elke andere dag haha) deze heerlijke oranje Crodino mandarijn mocktail. Een feestje in een glas, zonder alcohol …. hoe leuk en lekker is dat! Ik ben momenteel helemaal verslingerd aan de mocktails en probeer dan ook zoveel mogelijk verschillende cocktails zonder alcohol te verzinnen. Deze moet je echt proberen! Zo lekker!
Mocktails zijn cocktails zonder alcohol. Ze bestaan meestal uit een combinatie van vruchtensap en soda’s met eventueel vers fruit of kruiden erin. To mock betekent in het Engels voor de gek houden. Vandaar de term mocktail. Je denkt dat je een cocktail drinkt, maar het is een heerlijk non-alcoholisch drankje.

 

Mocktails

 

Zoals ik al schreef ben ik helemaal aan de mocktails, daarom kan je er ook heel veel vinden op de site. Een mocktail is een alcoholvrije cocktail. Deze mocktail wordt gemaakt van Crodino. Dit is een heerlijke Italiaanse non-alcoholische mocktail voor alle gelegenheden. Van deze Italiaanse klassieker een mocktail maken is heel eenvoudig en het resultaat is verbluffend lekker!

Voor dit alcoholvrije Crodino mandarijn mocktail-recept heb je vooral mandarijnen en een niet-alcoholische bitter nodig, zoals de heerlijke oranje Crodino.
Ze zijn meestal te vinden in Italiaanse speciaalzaken of soms kan je ze in een supermarkt kopen. Meestal worden ze verkocht in miniflesjes, die perfect zijn voor mocktails.
Dit is de perfecte zomerse mocktail gemaakt met alcoholvrij bitter. Je kunt het serveren met een schijfje mandarijn voor de ultieme Italiaanse sferen.
Hoewel ik dol ben op een verfrissende cocktails op een warme zomerdag, hou ik af en toe ook van de alcoholvrije versie. Deze alcoholvrije mocktail is een geweldig en is voor iedereen die van bittere cocktails houdt!

 

Wat is Crodino?

 

Crodino is een alcoholvrij bitter aperitief dat erg populair is in Italië en andere Europese landen. Het is gemaakt van kruidenextracten en suiker. Net als Aperol en Campari wordt Crodino geproduceerd door de Campari-groep. Het wordt verkocht in flesjes van 10 cl die één portie vormen.
De roodgekleurde drank staat bekend om zijn unieke bittere smaak. Het smaakt naar sinaasappel en grapefruit, met bittere kruidenaroma’s en vanilleachtige tonen. Er is ook een oranje versie, Crodino Biondo, die een iets andere smaak heeft.
Je kunt Crodino puur on the rocks drinken. Het smaakt echter heerlijk in cocktails of mocktails, zoals deze Crodino mandarijn mocktail.

 

Oranje drankjes

 

En ik heb nog meer heerlijke oranje mocktails en cocktails voor jullie:

Pornstar Martini
Sex on the Beach
Bellini
Paloma
Hurricane cocktail
Citrus mocktail
Mango passiefruit mocktail

 

 

Recept Crodino mandarijn mocktail: