Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Ik had voor de feestdagen natuurlijk weer veel te veel ingekocht, maar niets wordt verspild in huize Culinea, dus heb ik
deze zalige croissant mocca broodpudding met Amarula ervan gemaakt. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, boterhammen, ander soort brood of zelfs croissants zijn, je kunt er een heerlijke broodpudding van maken. Het is geen ‘light’ recept, maar af en toe jezelf of je familie verwennen mag toch wel?

 

Bread and butter pudding

 

Omdat er vier croissants overbleven heb ik ze verwerkt in dit heerlijke nagerecht. Je kunt van elk soort brood een lekkere bread and butter pudding oftewel broodpudding maken. Zelfs stokbrood, croissants, krentenwegge, Kerststol, Panettone, suikerbrood, etc. kan je omtoveren in een heerlijk nagerecht. Het is geen gerecht wat goed voor de lijn is, maar serveer het op een speciale avond of etentje thuis. Ook erg leuk om met of na de feestdagen te maken.

 

Broodpudding zou oorspronkelijk uit Engeland komen, maar het was bij ons thuis ook al heel erg lang populair. Al het brood wat in het restaurant van mijn ouders overbleef, werd weer verwerkt in een ander heerlijk gerecht. En ik weet nog dat mijn oma dit ook maakte van ‘oud’ brood. Net zoals die lekkere wentelteefjes, daar werd ook oud brood voor gebruikt.
Het is natuurlijk een ideaal gerecht om overgebleven brood in te verwerken.
In mijn blog: Wat kan je nog maken van oud brood, vind je nog meer heerlijke recepten gemaakt van overgebleven brood.

 

Saus

 

De broodpudding is zo warm uit de oven al heerlijk, maar je kunt er nog iets bij serveren als je dat wilt. Lekker is een zelfgemaakte custard, opgeklopte slagroom of een bolletje vanille-ijs. En ik zal je een geheimpje verklappen….. ik heb er een zalige saus van gecondenseerde melk en Amarula likeur bij gedaan en dat was super lekker.

 

Amarula

 

De Zuid-Afrikaanse cream likeur Amarula zat in de december foodybox die ik mocht ontvangen. Deze heerlijke nieuwe smaak Ethiopian Coffee heeft een mokka en chocolade ondertoon. Ik heb de likeur ook verwerkt in een te lekkere warme witte chocolademelk.

 

 

Recept Croissant mocca broodpudding met Amarula: