Je hebt een gewone tosti met kaas en ham en je heb een croque madame tosti. Dit is een tosti met een perfect gebakken spiegelei erop. Heerlijke tosti die in de pan gebakken wordt maar daarop nog een eitje, wie wil dit nou niet?

 

Croque madame of croque monsieur

 

Naast deze croque madame tosti, bestaat er ook nog een croque monsieur variant. De croque monsieur is een tosti die nog eens afgetopt wordt met een béchamelsaus en geraspte kaas, welke dan weer in de oven gegratineerd wordt. Ja niet goed voor de lijn allemaal, maar wel goddelijk lekker natuurlijk.

 

Tosti

 

Ik vind veel kaas lekker op een tosti, daarom gebruik ik twee plakken kaas per tosti en leg het plakje ham ertussen. Gebruik een kaas die lekker smelt zoals een Goudse kaas, Cheddar of Gruyère. Of een combinatie ervan. Je kunt plakken kaas gebruiken of geraspte kaas, dat maakt niet uit.
En neem een ham die jij lekker vindt zoals bijvoorbeeld een beenham, Yorkham, achterham, gegrilde ham of schouderham.
Dit geldt ook voor de mosterd, gebruik die jij lekker vindt. Of als je niet van mosterd houdt, kan je dit ook weglaten.

 

Ik ben gek op tosti’s en daarom kan je ook diverse vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Tosti ham, kaas en roerei of een Tosti brie ham en rozemarijn. Dat klinkt niet verkeerd toch? Zoek maar onder tosti en je zult nog veel meer lekkere variaties vinden.

 

 

Recept Croque madame tosti: