Deze cruffins met jam zijn een verwennerij voor bijvoorbeeld Moederdag. Verwen je moeder met dit als ontbijt of brunch. En het is zo makkelijk te maken, dat zelfs jij dit kunt. Ik heb deze cruffins namelijk gemaakt met een blikje croissantdeeg. Kleine moeite voor een heerlijke verwennerij.

 

Cruffins

 

Cruffins zijn ook weer een trend die uit Amerika zijn komen overwaaien. Het is een combinatie van croissant en muffin. Warme croissants zijn erg lekker en muffins voor ontbijt ook, maar deze cruffins moet je echt eens proberen. En omdat ze gemaakt worden van kant-en-klaar croissantdeeg uit een blikje, kan jij deze thuis ook maken. Weet zeker dat je iedereen er een plezier mee doet.
Je kunt in de foto gallery zien hoe ik ze gemaakt heb.

 

Natuurlijk zijn ze met jam gevuld erg lekker, maar je kunt ze met van alles vullen. Wat jij maar lekker vindt. Ben je gek op chocopasta of Nutella, dan smeer je dat erin. Of wat dacht je van een lekkere zelfgemaakte Curd erin?
Of maak ze hartig met geraspte kaas en hamblokjes erin. Lijkt me ook erg lekker.

Ik heb ze ook gemaakt met een gezouten karamelsaus, wow wat was dat lekker zeg. En daarna heb ik nog cruffins gemaakt met Nutella en gehakte hazelnootjes, die waren ook super lekker.

 

Cruffins gevuld met jam   Cruffins gevuld met jam

Ik had de cruffins 15 minuten gebakken en toen zagen ze er mooi bruin uit. Maar toen ik ze eruit haalde, leek de onderkant nog niet helemaal gaar. Ik denk dat in mijn oven ik ze 20 minuten had moeten bakken. Maar dat is per oven natuurlijk verschillend. Bekijk na 15 minuten hoe ze eruit zien, laat ze anders nog wat langer bakken. En schuif ze vooral onder in de oven zodat de onderkant beter en sneller gaar kan worden. Ga ik dus wel doen de volgende keer.
Nou ze waren zo lekker, dat ik ze sowieso vaker ga maken. Denk dat de kleinkinderen ze ook erg lekker zullen vinden. Vooral die met Nutella, daar zijn ze namelijk gek op.

 

Extra nodig: muffin bakvorm

 

 

Recept Cruffins gevuld met jam: