Cumelo vraag jij je misschien af? Ja Cumelo …. een nieuw soort meloen die sinds kort te koop is in Nederland. Deze vrucht komt uit Italië en wordt daar Barattiere genoemd. Het heeft een frisse smaak, iets tussen meloen en komkommer in. En het heeft een knapperige bite. De Italianen zijn er gek op en eten het als het warm is in een zomerse salade of zelfs als ontbijt. Ik heb er een heerlijke Cumelo en venkelsalade met burrata van gemaakt.

Cumelo en venkelsalade met burrata

De cumelo van The Greenery en de Extra Vierge olijfolie van Filippo Berio zaten in de Foodybox zomer van De Kroon op het Werk. Deze heb ik gecombineerd in een salade. De lekkere olijfolie gaat heel goed samen met de meloen.
Ik heb er een gerookte burrata bij geserveerd, die zag ik toevallig liggen in de supermarkt.
Mocht je deze kaas niet kunnen vinden, gebruik dan mozzarella, feta of geitenkaas in de salade.
De cumelo meloen is verkrijgbaar van eind mei tot eind september. Kan je deze meloen niet vinden, gebruik dan een ander (niet te zoete) meloen.

Cumelo en venkelsalade met burrata

De rest van de meloen hebben we lekker opgepeuzeld met een plakje Coburger ham.

 

Eetbare bloemen

 

Daar waar ik voorgaande jaren ontzettend veel eetbare bloemen in de tuin had, doen ze het dit jaar heel slecht. Ik was dus heel erg blij dat ik een bloemetje van de Oostindische kers zag staan. Heb het gelijk geplukt en in de salade verwerkt. Hoop dat er toch nog wel wat meer bloemetjes opkomen deze zomer.

 

Omdat ik dus in het verleden heel veel Oostindische kers had, heb ik dit o.a. verwerkt in deze lekkere Oostindische kers kruidenboter. Dus mocht jij wel veel eetbare bloemen in de tuin hebben, dan weet je wat je er nog meer van kan maken.

 

 

Recept Cumelo en venkelsalade met burrata: