De kleindochters waren weer te logeren en dan gaan we altijd bakken. Hoewel ik niet zo’n bakster ben, toveren we toch diverse lekkere versnaperingen uit de oven. Favoriet bij hun zijn de pindakaaskoekjes, maar cakejes oftewel cupcakes of muffins vinden ze ook heel leuk om te maken. Omdat het binnenkort Pasen is, hebben wij cupcakes met dragee eitjes. Die dragee eitjes vonden ze zo lekker, dat ik moest opletten dat ze al niet op waren voordat ze op de cupcakes kwamen.

 

Cupcakes

 

Muffins vind ik zelf erg makkelijker om te maken, vooral omdat het niet zo nauwkeurig luistert met de ingrediënten. Je mengt alles door elkaar en bakken maar. Meestal mislukt dit niet.
Cupcakes lijken op muffins maar het verschil is dat je muffins als ontbijt of tussendoortje kunt eten en cupcakes zijn echt een soort mini gebakjes met de structuur van cake. Cupcakes hebben meestal een platte bovenkant, waardoor ze goed versierd kunnen worden.
Muffins hebben een grovere structuur en hebben niet de structuur van een cake. Ze hebben na het bakken een bol bovenkantje.
Cupcakes worden altijd gemaakt van boter, eieren, suiker en bloem.
Muffins bevatten wel boter of andere vetstof, minder suiker en vaak ook nog een melkproduct. Ook wordt het beslag op verschillende manier gemixt.

 

Dragee eitjes

 

Dragee eitjes worden ook wel kievitseitjes genoemd omdat ze daar een beetje op lijken. Het zijn pralinée eitjes met een gekleurd suikerlaagje. Lekker knapperig van buiten en een zachte vulling met hazelnootpraline vanbinnen.
Je kunt natuurlijk ook chocolade eitjes gebruiken of andere Paas chocolade zoals Paashaasjes of lammetjes. Wat jij maar leuk vindt.

 

Tips:

 

In plaats van roomboter kan je ook margarine, een vegetarische boter of een olie gebruiken in de cupcakes.

En ik heb nog veel meer lekkere zoete Paasrecepten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes, Paascake met advocaat, Rocky road met Paaseitjes of Vogelnestje met Paaseitjes.

 

 

Recept Cupcakes met dragee eitjes: