Deze curry van kalkoen en wokgroenten is nog zo’n heerlijk en makkelijk recept om je overgebleven Kerstkalkoen in te verwerken. Ik had een hele grote kalkoen van KellyBronze gekregen en daar bleef aardig wat van over. Nu gooi ik nooit eten weg en vind het leuk om dit dan weer te verwerken in andere recepten.

 

Kerstkliekjes

 

Kerstrestjes zoals gebraden kip, rundvlees, rollade of varkenshaas kan je gebruiken voor dit recept. Misschien heb je ook nog wat geroosterde groenten of aardappelen over, gebruik dit dan in plaats van de wokgroenten. Vooral als je veel overhebt, is het zonde om er niets mee te doen terwijl je er juist weer een lekkere maaltijd van kunt maken. En het voordeel is dat dit gerecht in een mum van tijd op tafel staat. Dat wil je toch graag als je met de feestdagen de hele dag in de keuken gestaan hebt?

Je kunt allerlei soorten roerbakgroenten voor dit gerecht gebruiken, pak de groenten die je lekker vindt. Natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken met rauwe kipfilet, deze moet je dan wel langer meebakken om te garen.

 

Currypasta

 

Ik heb Patak’s mild curry paste gebruikt voor deze curry. Je kunt deze currypasta in de grote supermarkten vinden. Ik vind dit een lekkere currypasta, niet te pittig. Maar je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door twee eetlepels van dit goedje door de saus te doen. Probeer eerst maar een lepel, wil je het pittiger hebben kan je er meer bij doen.

Serveer deze curry met witte rijst of nog makkelijker met lekker Naan brood. Ik had ook nog een heerlijke Chutney van appel en rozijnen over en die smaak er super bij.

 

En nog zo’n lekker recept met de overgebleven kalkoen, is deze Banh mi van kalkoen.

 

 

Recept Curry van kalkoen en wokgroenten: