6 oktober is dit jaar de laatste dag van het Duitse ‘Oktoberfest’. Deze wordt meestal gevierd vanaf half september tot de eerste zondag in oktober. Ik heb ter ere hiervan deze curryworst saucijsjes met zuurkool gemaakt.

 

Worst

 

Deze saucijsjes zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar ik heb er een echt Duits tintje aan gegeven. Heb een heerlijke ambachtelijke curry worst van Eline’s Delight hiervoor gebruikt die ik via Beef&Steak besteld heb. Zij hebben nog meer heerlijke soorten worsten hiervan, namelijk een Wildzwijn kastanje, Jalapeno kaas en een Pulled pork worst. Die wil ik allemaal nog uitproberen. Heerlijk voor op de barbecue. Deze curry worst is in ieder geval heerlijk, zeker in combinatie met de zuurkool die in het saucijsjes verstopt zit.
Erop nog wat karwijzaadjes en je hebt de typische Duitse smaken te pakken.

Je kunt deze saucijsjes ook maken van een andere verse worst, neem er dan wel eentje met lekker veel smaak. Of breng het op smaak door het bladerdeeg nog in te smeren met mosterd of kerriepoeder.

 

Oktoberfest

 

Dit feest wordt jaarlijks gevierd in Zuid Duitsland en is het grootste bierfeest in de wereld.
Het wordt jaarlijks bezocht door miljoenen mensen.
Het eerste Oktoberfest werd al in 1810 gehouden, zo lang bestaat het al. Het is een feest met veel traditie en de meeste mensen dragen de traditionele Duitse klederdracht. Voor de mannen de Lederhose en de dames de Dirndl. En er wordt natuurlijk veel bier in grote pullen gedronken. Prosit!

 

Borrelhap

 

Maar dit hapje is natuurlijk ook lekker op een borrel of met bijvoorbeeld Carnaval. Lekker veel smaak en lekker vullend.
Ik heb vierkante bladerdeeg plakjes hiervoor gebruikt en de worst in 12 centimeter lange stukken gesneden. Heb het opgerold met de zuurkool erin en doormidden gesneden. Maar je kunt ze ook in drie stukjes snijden, voor een wat kleiner hapje.
En nog zo’n heerlijk gerecht voor deze dagen is een Pizza met zuurkool en rookworst.

 

Recept Curryworst saucijsjes met zuurkool: