Dalgona koffieschuim is een ware trend. Lekker om zo te drinken op koude of hete melk, maar ja ik ga dan bedenken wat ik nog meer kan maken van dat heerlijke goedje. Ik heb al een te lekkere mousse ervan gemaakt en nu een dalgona koffie panna cotta.

 

Zondag is toetjesdag bij ons en elke zondag probeer ik weer een ander nagerecht uit. Deze zondag wilde ik panna cotta maken en bedacht toen ineens zal ik een koffie panna cotta maken? Toen ik bezig was met de room, kreeg ik het leuke idee om er dalgona doorheen te mengen in plaats van alleen maar koffiepoeder. Tada…..de dalgona panna cotta is een feit. Een lekker luchtige panna cotta met de heerlijke smaak van koffie.

 

Panna cotta

 

Panna cotta is een typisch klassiek Italiaans dessert, uit de streek Piëmont ten Noorden van Italië. De naam betekent letterlijk gekookte room. Het gerecht bestaat dus uit room, suiker en gelatine. De room wordt gekookt met de vanille en opgesteven met de gelatine. Het is een heerlijk zijdezacht en romig toetje wat iedereen wel lust.
Het is helemaal niet moeilijk om te maken en je maakt het ruim van te voren, zodat je op de avond zelf er geen werk aan hebt. Het enige moeilijke eraan is dat je geduld moet hebben, het moet namelijk wel een tijdje opstijven in de koelkast.

 

Je kunt dit dessert op diverse manieren serveren, op een bord gestort of in een glas. Als je het te spannend vind om het op een bord te serveren, serveer het dan in een mooi glas of weckpotje. Dan kan het nooit mislukken. Ik moet eerlijk bekennen dat de structuur meer op een luchtige bavarois leek dan een panna cotta. Durfde het daarom ook niet op een bord te storten. De volgende keer dan maar in een glaasje serveren, denk ik.
Maakt niet uit hoe het heet, het was super lekker.

 

Het is wel een caloriebommetje met al die room eraan, ik heb daarom ook nog een iets meer verantwoorde Yoghurt panna cotta met Amarena kersen voor jou. Die bestaat voor de helft uit room en de helft uit yoghurt.

 

Extra nodig: 4 timbaaltjes (van ongeveer 10 cm)

 

 

Recept Dalgona koffie panna cotta: