Het is weer herfst, tijd voor pompoenrecepten. En ik heb er heel veel staan op de site, maar ja wij zijn dan ook gek op deze groente. En ik heb nu een heel bijzonder recept met pompoen voor jullie, namelijk deze heerlijke Dalgona pumpkin spice latte. De pumpkin spice latte ken je waarschijnlijk wel, ik heb er nu de Dalgona koffie aan toegevoegd. Een match made in heaven kan ik jullie verklappen. Een leuke en lekkere twist op de klassieke pumpkin spice latte.

 

Pumpkin spice latte

 

De topper van Starbucks in de herfst is toch wel de pumpkin spice latte. Dit drankje is super populair in Amerika en nu dus ook daarbuiten.
In Amerika kan je pompoenpuree kant-en-klaar in blik krijgen, ik heb het hier nog nooit gezien. En dat is misschien maar beter zo. Dit betekent wel dat je zelf pompoenpuree moet maken of dat je overgebleven gekookte pompoenblokjes hiervoor gebruikt. Ik heb die meestal wel in de vriezer liggen, altijd handig voor als je dit drankje wilt maken.

 

Pompoenpuree*

 

Als je speciaal pompoenpuree hiervoor wil maken, doe dan het volgende: Snijd een pompoen doormidden, verwijder de pitten en zaadlijsten en smeer de snijkanten in met een beetje olie. Leg de pompoenhelften met de snijkanten op een bakblik (eventueel voorzien van bakpapier) en rooster de pompoen in ongeveer 45-60 minuten gaar in een hete oven (200˚C). Als de pompoen zacht geworden is, haal je de pompoenhelften uit de oven.
Laat ze iets afkoelen en lepel dat het vruchtvlees eruit. Bewaar dit in de koelkast of de vriezer.
Van dit vruchtvlees kan je eventueel ook nog een heerlijke smoothie of soep maken natuurlijk, dus je roostert niet voor niets zo’n hele pompoen.

 

Tips:

 

Als je geen pumpkin spice mix kunt vinden, gebruik dan speculaaskruiden.
Deze kruidenmixen lijken wel een beetje op elkaar.

Ik heb de Dalgona koffie onder in het glas gedaan en ook in dit glas opgeklopt. Het voordeel hiervan is dat je het gelijk goed kunt mengen door de pumpkin spice latte. Maar je kunt natuurlijk ook een toef Dalgona op het drankje serveren.

Je kunt het ook nog serveren met een dot slagroom erop, ik heb melkschuim gebruikt.

 

 

Recept Dalgona pumpkin spice latte: