Drie verschillende koude wraps recepten

Een wrap is altijd een goed idee! Of het nu als lunch, lichte avondmaaltijd of borrelhapje is, koude wraps zijn makkelijk, veelzijdig en superlekker. Doordat je ze niet hoeft te verwarmen, zijn ze ideaal om van tevoren te maken en strak ingerold in huishoudfolie in de koelkast te bewaren tot gebruik. Handig om mee te nemen naar werk, onderweg of voor een picknick. Snijd ze in plakken en eet ze lekker uit het vuistje.

Ik heb drie verschillende koude wraps gemaakt, elk met hun eigen smaak. Probeer ze allemaal!

Wat is een wrap?

Een wrap is een gevulde en opgerolde tortilla die je eenvoudig uit de hand eet. Koude wraps zijn perfect voor warme dagen of wanneer je een snelle, frisse maaltijd wilt zonder te koken. Je kunt ze vullen met alles wat je lekker vindt: vlees, vis of vegetarisch.

Begin met een lekkere dip of saus als basis, zoals:

  • Hummus
  • Baba ganoush
  • Pesto
  • Tomatensalsa
  • Muhammara
  • Aioli

Voeg vervolgens een knapperige slasoort toe, zoals rucola, ijsbergsla, kropsla, veldsla, waterkers of spinazie.

1. Groentewrap

Een heerlijke vegetarische optie boordevol frisse groenten!
Basis: Baba ganoush
Groenten: Dunne repen komkommer, geroosterde oranje paprika, geraspte paarse wortel, ingelegde radijs.
Extra: Gegrilde aubergine, courgette of gebakken paddenstoelen passen hier ook goed bij. Avocado, tomaten of bietjes zijn ook een aanrader.
Kaasoptie: Burrata, feta, geitenkaas of een andere kaas naar keuze.

Deze koude groentewrap is lekker licht en fris en daardoor perfect voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij de barbecue.

2. Italiaanse wrap

Een wrap met klassieke Italiaanse smaken, die je koud kunt eten.
Basis: Zelfgemaakte pesto
Beleg: Mozzarella, salami en zongedroogde tomaatjes
Extra smaakmakers: Olijven, kappertjes en pijnboompitten
Variatie: Vervang salami door kipfilet, pancetta of Parmaham.

Door de pesto en mozzarella krijgt deze wrap een romige smaak, terwijl de zongedroogde tomaatjes een intense, zoete touch geven. Koud geserveerd is hij op z’n best!

3. Wrap met zalm

Een klassieke, frisse wrap die heerlijk koud gegeten wordt.
Basis: Kruidenkaas, verse roomkaas of zure room
Beleg: Gerookte zalm en komkommer
Kruiden: Verse dille of bieslook voor extra smaak
Variatie: Vervang de zalm door gerookte forel, makreel of tonijn uit blik.

Deze wrap smaakt heerlijk fris en romig en is perfect voor een lichte, zomerse lunch.

Tips voor de perfecte koude wrap

Laat een rand van de wrap vrij bij het beleggen, zodat de vulling er niet uitloopt bij het oprollen.

Rol de wraps strak op en wikkel ze in huishoudfolie. Laat ze even opstijven in de koelkast voor een stevigere structuur.

Haal ze een paar minuten uit de koelkast voordat je ze serveert, zodat ze op de juiste temperatuur komen en alle smaken goed naar voren komen.

Wil je meer inspiratie voor koude wraps? Bekijk dan ook mijn andere recepten en ontdek nieuwe smaakcombinaties!

Drie verschillende wraps. Een wrap is altijd een lekker idee. Of het nu voor lunch, avondmaaltijd op een warme dag of als borrelhapje is.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 tortilla wrap
  • 2 el baba ganoush*
  • ½ komkommer
  • 2 geroosterde paprika’s
  • 1 paarse wortel, geraspt
  • 2 el ingelegde radijs**
  • 1 tortilla wrap
  • 2 el pesto***
  • 50 gr salami
  • 1 bol mozzarella
  • 12 zongedroogde tomaatjes****
  • 1 handvol rucola
  • #gerookte zalm#
  • 1 tortilla wrap
  • 2 el kruidenroomkaas
  • ½ komkommer
  • 75 gr gerookte zalm
  • 2 takken dille
  • 1 handvol rucola

Instructies
 

  • Groentewrap: besmeer de tortilla wrap met de baba ganoush. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer en leg die op de wrap.
  • Leg hierop de geroosterde paprika’s, geraspte wortel en ingelegde radijs. Rol de wrap strak op, pak het in huishoudfolie en leg in de koelkast tot je het gaat eten.
  • Italiaans wrap: besmeer de tortilla wrap met de pesto. Beleg dan met de plakken salami. Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg dit op de salami.
  • Leg hierop de zongedroogde tomaatjes en een handvol rucola. Rol de wrap strak op, pak het in huishoudfolie.
  • Gerookte zalm wrap: besmeer de tortilla wrap met de kruidenroomkaas. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer en leg die op de wrap.
  • Leg hierop de gerookte zalm, de blaadjes dille en een handje rucola. Rol de wrap strak op, pak het in huishoudfolie en leg in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating