Een wrap is altijd een lekker idee. Of het nu voor lunch, avondmaaltijd op een warme dag of als borrelhapje is. Je kunt ze van tevoren maken en ze strak ingerold in huishoudfolie in de koelkast bewaren tot je ze gaat eten. Neem ze mee in je lunch box zodat je er op je werk of onderweg van kunt genieten. Of maak ze voor een picknick, snijd ze hiervoor in plakken en eet ze lekker uit het vuistje. Ik heb nu drie verschillende wraps gemaakt, probeer ze allemaal.

 

Wrap

 

Een wrap is een tortilla gevuld en daarna opgerold. Je eet ze lekker uit de hand als lunch, lichte hoofdmaaltijd of hapje. En je kunt een wrap vullen met wat jij maar lekker vindt. Vlees, vis of vega, de keuze is aan jou.
Bestrijk ze eerst met een lekkere dip of saus. Dit kan een zelfgemaakte hummus, baba ganoush, pesto, tomatensalsa, muhammara of aioli zijn.
Dan gaat er sla op, dit kan rucola, ijsbergsla, kropsla, veldsla, waterkers of spinazie zijn.

 

Groenten

 

Ik heb nu als basis voor de groentewrap zelfgemaakte baba ganoush* genomen. Hierop dunne repen komkommer, geroosterde oranje paprika, geraspte paarse wortel en ingelegde radijs**.
Een groentewrap kan je ook beleggen met gegrilde aubergine en courgette, of gebakken paddenstoelen. Avocado, tomaten en bietjes zijn er ook heerlijk op.
Daarnaast kan je ook nog kaas gebruiken, zoals burrata, feta, geitenkaas of een andere kaas die jij lekker vindt.

 

Italiaans

 

Op een Italiaanse wrap moet natuurlijk een lekkere zelfgemaakte pesto***. Daarbij nog een mozzarella kaas, salami en zongedroogde tomaatjes****. Een handjevol rucola sla erop maakt het helemaal af.
Je zou er ook nog olijven, kappertjes en pijnboompitten erbij kunnen doen als extra smaakmakers.
In plaats van salami kan je plakjes kipfilet, pancetta of Parmaham kunnen nemen.

 

Zalm

 

Dit is toch wel een klassieke wrap met zalm. Je kunt als basis een kruidenkaas, verse roomkaas of zure room nemen. Komkommer hoort er natuurlijk ook bij. Snijd het in dunne plakjes of in dunne lange repen. Die lange repen komkommer rolt wat fijner op. Verse kruiden zoals dille of bieslook maken het helemaal af.
Je kunt de zalm ook vervangen door gerookte forel, makreel of tonijn uit blik.

 

Tips:

 

Laat een rand van de wrap vrij, anders loopt de ‘overtollige’ vulling eruit tijdens het oprollen.

Rol de wraps strak op en pak ze dan in huishoudfolie. Laat ze een tijdje in de koelkast opstijven voordat je ze gaat snijden.

Serveer ze niet gelijk koud uit de koelkast.

 

 

Recept Drie verschillende wraps: