Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot ik er maar een jam van te maken. Het is druivenjam met kaneel en vanille geworden.
Deze jam is heerlijk op een beschuitje of boterham, op een kaasplankje, of gebruik het voor het maken van een lekkere taart.
Zorg er wel voor dat je gesteriliseerde jampotten gebruikt!
Ik heb Van Gilse geleisuiker speciaal gebruikt, hierdoor hoef je de jam maar heel kort te koken en heb je minder suiker nodig.
Wist je dat druiven rijk aan vitamine C en E, calcium, antioxidanten, fosfor, flavonoïden en kalium zijn? De blauwe druiven bevatten veel antioxidanten. Zowel de blauwe als de witte druiven bevatten een krachtige ontgiftende stof. Daardoor reinigen ze het spijsverteringssysteem.
Druiven zouden ook de symptomen van artritis verlichten.
Ik heb ook een heel lekker recept voor Citroenjam. Wil je die ook proberen? Dan kan je hier het recept vinden.
Roderick
september 1, 2017 @ 11:28 am
Lekkah
Hanneke de Jonge
september 1, 2017 @ 11:38 am
Ja dat is het ook Roderick 🙂 Ik zal een potje voor jullie bewaren. Maar neem de volgende keer dan wel weer druifjes mee.
Ingrid Poisson
oktober 7, 2017 @ 4:32 pm
Leuke blog, ik ga er eens wat meer tijd voor uittrekken om het deftig door te spitten
Hanneke de Jonge
oktober 7, 2017 @ 8:03 pm
Dank je wel Ingrid, moet je doen 🙂