Dit jaar wordt het een vreemde Kerst. Normaal zouden wij met het hele gezin, mijn moeder, broer, zussen met aanhang en kinderen de Kerst vieren. Maar dit jaar wordt het Kerst in kleine gezelschappen. Ik wilde dit jaar eindelijk eens een grote Beef Wellington maken voor de familie, maar ja dat is alleen maar leuk als we met z’n velen zijn. Daarom heb ik nu Eénpersoons Beef Wellingtons gemaakt, zodat jullie dit ook kunnen maken voor als je maar met een paar personen aan de Kersttafel zit.

 

Beef Wellington

 

Deze van Engelse oorsprong klassieker is een feestelijk gerecht. Maak het voor een speciaal etentje thuis zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Beef Wellington wordt gemaakt van een ossenhaas, welke omwikkeld wordt met een duxelle en Parmaham.
Duxelle is het Franse woord voor een mengsel van fijngesneden paddenstoelen, sjalot en kruiden zoals tijm, gebakken in een beetje roomboter.
Dan wordt dit verpakt in bladerdeeg en afgebakken in een hete oven.
Het is de Franse versie van de filet de boeuf en croûte.

 

Als je een hele grote Beef Wellington serveert, imponeert dit jouw gasten natuurlijk wel. Maar deze kleintjes zien er ook prachtig uit, nietwaar? Als we weer met heel veel familie aan tafel mogen zitten, ga ik beslist eens zo’n grote maken van een hele ossenhaas.

 

Ik heb dus nu mooie dikke tournedos besteld bij mijn online slager.
En ik moet zeggen dat voor de eerste keer het aardig gelukt is. Maar ik moet jullie wel waarschuwen, het is wel een klusje dus houdt daar rekening mee. Het beste kan je alles een dag van tevoren bereiden, zodat je de pakketjes op de avond zelf alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Dus neem je tijd voor het maken van deze éénpersoons Beef Wellingtons.

 

Tips:

 

Je kunt de voorbereide Beef Wellington goed verpakt 2 dagen bewaren in de koelkast.
In plaats van cirkels uit het deeg te steken, kan je ook het vlees ‘inpakken’ in een vel deeg. Zorg er dan voor dat de vouwkant aan de onderkant zit van het pakketje.
Maak een lekkere vleesjus bij dit gerecht. Hoe je dat doet, lees je hier.

Ik heb de Beef Wellington geserveerd met geroosterde bietjes en een lekkere aardappelmousseline.

 

 

Recept Eénpersoons Beef Wellington: