Ik vond dat ik al genoeg Paasrecepten op de site heb staan, maar zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en wil ik nog speciale recepten voor deze dagen maken. Er worden vooral eieren gegeten met de Pasen, zowel de kippeneieren als ook de chocolade eieren natuurlijk. Dus toch maar wat eieren gekookt en deze heerlijke en mooie groene eiersalade met daslookmayonaise gemaakt. De salade is lekker op een geroosterde boterham, een croissantje of op een toastje.

 

Een ei hoort erbij

 

Van oudsher al worden er eieren gegeten met Pasen. Dit is ontstaan als een soort Germaanse vruchtbaarheidssymbool en het heeft een christelijke betekenis omdat Jezus met Pasen uit de dood is opgestaan. Het ei staat dus symbool voor vruchtbaarheid en nieuw leven. Het verstoppen van de eieren zou heel vroeger gedaan zijn, toen begroeven ze de eieren in de grond van de akkers zodat de akkers vruchtbaar zouden worden.
We staan daar nu helemaal niet bij stil, het is gewoon een traditie geworden dat we eieren eten met de Paasdagen.

 

Daslook

 

De daslook is een kruid wat je je in het voorjaar tot juli kunt vinden in bosachtige gebieden en in parken. Daarna verdwijnen de blaadjes en komen ze pas in het voorjaar weer op. De plant heeft groene bladeren die op het blad van de lelietjes-van-dalen lijken, maar pas op …. het blad van de lelietjes is giftig! Het daslookblad kan je herkennen door erop te wrijven, dan komt de knoflookachtige geur je al tegemoet. Zo kan jij je nooit vergissen.

 

Ik heb wat daslookplantjes van een dorpsgenoot gekregen na een oproepje op social media. Ik vroeg waar ik het kon vinden in ons dorp en deze aardige man gaf toen aan dan hij het in de tuin had staan en dat hij wel wat stekjes had voor mij. Nu kan ik het uit eigen tuin plukken en dat is fijn. Ik heb van het blad een heerlijke daslookmayonaise gemaakt die weer een heerlijke basis is voor deze eierensalade. Hoe jij die daslookmayonaise kunt maken, lees je hier*.

 

En ik heb nog een paar lekkere recepten met ei voor jullie zoals deze Chinese gemarmerde eieren, Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel en Roze eieren voor Pasen.
Lees ook mijn blog: Het perfect gekookte ei.

 

 

Recept Eiersalade met daslookmayonaise: