Mijn schoondochter was op zoek naar een eiwitrijk en vezelrijk tussendoortje. Tja dan slaan mijn culinaire hersenen gelijk op hol. Wat kan ik voor haar verzinnen, wat ze makkelijk kan meenemen en wat verantwoord is. Nou het is dit eiwitrijk bananenbrood geworden. Vol met eiwitten door de proteïnepoeder en amandelen die erin zitten en vol met vezels door de volkoren bloem en de noten. Hoop dat ze het lekker vindt.

 

Bananenbrood

 

Banana bread of cake is niet meer weg te denken in deze tijd. Iedereen heeft er wel eens eentje gebakken. Eigenlijk is het een cake, maar deze lijkt toch meer op een brood. Met een plakje van dit bananenbrood kan je er weer even tegenaan. Het vult goed en is ook nog eens verantwoord. Een gezondere versie van een bananenbrood, die ook nog lekker is. Dat willen we allemaal toch?

 

Het belangrijkste bij het maken van zo’n brood is dat je (over)rijpe bananen gebruikt. Dit geeft een lekkere banaansmaak en geeft de cake een extra zoetje zodat je minder zoetmiddel of suiker gebruiken kan.

 

Ik wilde nog boter of olie in het brood verwerken, maar was dit glad vergeten. Kwam er pas achter toen de cake al in de oven stond. Maar ik ben reuzeblij met het resultaat, de cake was echt niet droog. En hierdoor eigenlijk nog meer verantwoord (haha).
Het is een vrij dun beslag, dus denk niet dat het niet goed komt. Het wordt echt een lekkere cake.

 

En als jij jezelf echt verwennen wilt, rooster dan een plakjes bananenbrood, besmeer het met een mengsel van 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel vanillekwark en top het af met verse frambozen. Jammie.

Eiwitrijk bananenbrood

 

Amandelmeel*

 

Ik heb voor de vezels volkoren tarwemeel gebruikt. Ik wilde deels amandelmeel gebruiken, maar had daar niet genoeg van in huis. Maar amandelen (ongepeld) had ik wel nog in een keukenkastje liggen. Die heb ik fijngehakt in de keukenmachine en ik moet zeggen dat gaf een heerlijke smaak en textuur aan de cake. Ik denk dat ik dit de volgende keer ook weer zo doe.

 

Amandelmeel is vrij duur, maar ik koop het meestal in een Turkse winkel waar het toch een stuk goedkoper is. En als je dan toch naar een Turkse winkel gaat, kan je hier lezen wat je daar nog meer kunt kopen.
De amandelen zijn ook goed voor de eiwitten, 100 gram amandelen bevatten namelijk 20 gram eiwitten. Erg fijn als extra eiwitten nodig hebt.

 

 

Recept Eiwitrijk bananenbrood: