Middels een food swap georganiseerd door Mandyandmore mocht ik een recept van Tiffany maken. Het zijn deze eiwitrijke appel havermoutkoeken geworden. Bij Tiffany heten ze Gezonde Appel-kaneelkoeken. En gezond zijn ze. Het was moeilijk kiezen voor mij, want zij heeft wel hele gezonde recepten op haar blog staan. Haar grote passie is dan ook het delen van verantwoorde recepten en haar kijk op een gezond leven.

Tiffany is 21 jaar jong, komt uit de Betuwe en is kok van beroep. Zij houdt van koken, gezond leven, maar ook van lekker en af en toe ongezond eten. Ze laat jou zien hoe je een balans kunt vinden tussen gezond eten en ongezond eten.
Deze koeken beschrijft ze als lekkere zachte en smeuïge koeken die proeven als een appeltaart, maar dan veel gezonder.
Hier vind je het originele recept van Tiffany.

 

Ik heb het recept iets naar mijn hand gezet. Heb eerst de havermout met de rozijnen gemalen en daarna alles in een keukenmachine gemengd. Net zo makkelijk. Tiffany gebruikt veel suikervervangers, ik het voor de vanillesmaak vanillesuiker gebruikt. En voor nog meer zoet kan je nog wat agave siroop gebruiken. Heb ik niet gedaan, want de Whey poeder en vanillesuiker maakt het al behoorlijk zoet. Proef het beslag maar even, vind je het niet zoet genoeg dan kan je nog agave siroop of honing naar smaak toevoegen.
Er staat 25 gram eiwit in het recept, dit is het eiwit van 1 klein ei.

 

Havermout

 

Havermout is een veelzijdig product. Je kunt er koekjes of pannenkoekjes van bakken, zelf heerlijke granola ermee bereiden of een stevige en verantwoorde overnight oats van maken als ontbijt. Probeer ook eens deze Havermout chocoladebowl.

 

Recept Eiwitrijke appel havermoutkoeken: