En weer een leuke receptenswap, deze keer met Karinanne van der Heide van www.columnsbykari.com. Deze energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao vielen mij op tussen haar recepten. Die wilde ik graag proberen. Ik kan je verklappen dat ze heerlijk geworden zijn. Kari zorgt er altijd ervoor dat ze lekkere maar gezonde tussendoortjes in haar koelkast heeft staan, zodat zij en haar prachtige dochtertje verantwoord kunnen snoepen. Het zijn veganistische energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao. Een heel makkelijk recept in een paar stappen klaar. Ideaal voor als je ’s morgens haast hebt, als lekkere snack bij de koffie of thee of een avondje op de bank.

 

Kari blog vier keer in de week en haar blog gaat over:

Mamadingen
Cosmetica (dierproefvrije make-up)
Mode
Recepten (makkelijk, lekker en vegan)
Gastblogs (door andere mama’s)
Samenwerkingen en winacties

 

Zij is Collumns by Kari begonnen om anderen te inpireren gelukkig, gezond en mooi te zijn.

Naast blogger is zij ook nog werkzaam als freelancer. Je kunt Kari inhuren voor korte of langere periodes als:
Content Manager
Tekstschnrijver
Vertalen

 

De energieballetjes:

 

Nu weer terug naar energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao; de Ik heb voor het gemak alle ingrediënten tot een mooie, stevige pasta gemixt in mijn keukenmachine. En in plaats van de amandelmelk heb ik – zoals Kari ook voorstelt in haar tweede recept van deze balletjes – cold drip coffee gebruikt. Deze cold drip coffee mocht ik van Batavia Coffee ontvangen, waar Kari werkzaam is. Daardoor zijn het energieballetjes met een extra koffieboost geworden. Net zoals Kari heb ik de Salvadoran España cold drip coffee gebruikt. Een volle koffie uit centraal Ethiopië met diepe tonen van chocolade, karamel en heerlijke tonen van citrus.
Van het mengsel maak je kleine balletjes en zet ze even in de koelkast om op te stijven. En je hebt dan inderdaad een verantwoorde snack in je koelkast staan voor de lekkere trek.

 

Hier kan je het recept van deze heerlijke havermout balletjes met amandelpasta en cacao vinden op haar blog.