Deze Eton Mess met rode bessen ontstond nadat ik teveel meringues gemaakt had. Ik had ze goed afgesloten bewaard en op een zondag (onze enige toetjesdag van de week) bedacht ik me dat ik de meringues nog had liggen. Maar ja wat ga je ermee doen. Slagroom in huis, check…..rood fruit in de vriezer, check! Rode bessen lagen er nog in de vriezer en zo ben ik tot Eton Mess met rode bes gekomen. Je kunt natuurlijk kant en klaar meringues gebruiken of ze zelf maken. Ik heb het recept van de meringues erbij gedaan voor het geval je zelf aan de slag wilt. Verder is dit toetje een fluitje van een cent.

 

De zure bessen passen goed bij het zoete van de meringue. Als je een echte zoetekauw bent, kan je eventueel nog wat extra suiker door de slagroom doen. Maak de meringues ruim van te voren, maar maak het toetje pas vlak voordat je het gaat serveren. Als je alles gaat mengen verliest de meringue het krokante en dat wil je niet.

 

Ik had de rode bessen in de vriezer liggen, maar nog een andere manier om deze besjes te bewaren is om ze in een sterke drank te doen. Zo blijven ze ook heel erg lang goed (haha).