Ik mocht van Santa Maria een paar producten ontvangen van ze. In de box zat o.a. een fajita kruidenmix en tortilla wraps. Goed excuus om een Fajita’s met kip en paprika te maken. En omdat dit recept nog niet op de site stond, deel ik het maar gelijk met jullie. Deze lekker gekruide kipreepjes worden meestal wel met paprika’s geserveerd in een zachte wrap.

 

Tex Mex

 

Wij zijn dol op de Tex Mex keuken. Dit is natuurlijk niet de originele Mexicaanse keuken, maar de Amerikaanse twist op deze keuken. Deze keuken is ontstaan in Texas waar heel veel Mexicanen zich hebben gesetteld en waar waarschijnlijk hun recepten zijn aangepast op de Amerikaanse smaak. Vandaar de term Tex Mex.

 

Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, is hij gek op de Tex Mex keuken. Toen hij daar woonde, at hij elke dag buiten de deur. Ik kan me daar niets bij voorstellen, maar dat is heel gewoon in de USA. Voor mij is uit eten gaan een feestje, als je dit elke dag doet is het geen feestje meer volgens mij. Maar ja, dat deed hij gewoon en ging dus ook vaak naar Tex Mex restaurant. Om hem te verwennen of als hij heimwee heeft, kook ik regelmatig Amerikaanse of Tex Mex gerechten voor hem.

 

Op de site kan je diverse Mexicaanse c.q. Tex Mex recepten vinden. Zoals deze:

 

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs
Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas
Rundvlees Chili
Vegetarische Taco’s met bonen, avocado en mango
Chalupas met pulled kip
Pittige pulled pork met tortillachips
Huevos Rancheros met bavette
Jalapeño saus

 

Tips:

Het recept voor de zelfgemaakte guacamole en salsa vind je hier.

Als je geen zakje fajita kruiden* wilt gebruiken, kan je zelf een kruidenmix samenstellen van deze specerijen:
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl chilipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl oregano
peper en zout

 

Recept Fajita’s met kip en paprika: