Ik noem dit een feestelijke bramen Prosecco cocktail omdat een cocktail gemaakt van bubbels altijd feestelijk is toch. Van mij mag je deze cocktail ook van champagne maken, maar als je een goede Prosecco of Cava of Sekt gebruikt is het net zo feestelijk en lekker.

 

Bramensiroop

 

Omdat ik zoveel bramen in de tuin had staan, heb ik de cocktail met een bramensiroop gemaakt. Ik pluk ze regelmatig en leg ze dan in de vriezer, zo heb ik nog een lange tijd plezier van mijn bramenstruik. Maar je kunt elk ander soort fruit gebruiken wat jou lekker lijkt. Aardbeien, frambozen of zelfs cranberries zullen het ook goed doen. Het voordeel van het fruit is dat je het tegenwoordig het hele jaar door kunt kopen uit de diepvries van de supermarkt.

 

De siroop maak je heel eenvoudig door de bramen in water met suiker te koken. Na 10 minuten heb je een heerlijke siroop met een intense bramensmaak. En de siroop heeft ook nog eens een hele mooie donkere kleur, die prachtig rood verkleurt als je de Prosecco of Champagne erop schenkt. Deze mooie rode cocktail past daarom perfect bij de feestdagen.
Drink dit drankje als aperitief en je avond is al geslaagd begonnen.

 

Ik heb de cocktail in cocktailglazen geschonken, als je die niet hebt gebruik dan champagne fl├╗tes. Maar ik vond deze glazen wel erg feestelijk staan, nietwaar?
Ik vind het lekker om bevroren fruit in de cocktail te doen. Dit fungeert dan als een ijsklontje en houd de cocktail nog een tijdje gekoeld.

 

Tevens heb ik als garnering rozemarijn gebruikt, dit vind ik ook wel bij de Kerst passen. Ook hiervan heb ik weer genoeg in de tuin staan. Maar een takje verse munt lijkt me ook wel erg lekker.
Voor iemand die geen alcohol drinkt, kan je in plaats van Prosecco bruisend water schenken in het glas. Dan doet hij/zij toch gezellig mee.

 

Feestelijke cocktails

 

En ik heb nog veel meer feestelijke cocktails voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Kerstcocktail met cranberries of deze Sparkling Gold Champagne Cocktail? Liever geen alcohol, dan heb ik ook nog diverse feestelijke mocktails op de site staan. Zoek ze maar eens op.

 

Recept Feestelijke bramen Prosecco cocktail: