Ik ben gek op paars en daarom wilde ik een paarse cocktail maken van Parfait d’Amour likeur. Deze likeur staat al een tijdje te lonken naar me in de drankenkast. Het is te zoet om zo te drinken, maar wel heerlijk om het te verwerken in een cocktail. Maar toen ik deze feestelijke Champagne cocktail gemaakt had, was de paarse kleur verdwenen. Dit kwam natuurlijk mede door het sap van de mandarijnen. Nu is het een mooie lichtrode cocktail geworden, de kleur van de liefde.

 

Parfait d’Amour likeur

 

Deze likeur heeft een prachtige paarse kleur en is gemaakt van vanille en citrusfruit. Het is een behoorlijk zoete likeur. Parfait d’Amour betekent letterlijk volmaakt geluk of liefde. Het is een vrij oude likeur, die al eeuwen geleden gemaakt werd. Een bijzondere combinatie van citroen, sinaasappel, kaneel en andere specerijen en kruiden en bloemen.

 

Deze likeur sprak al tot mijn verbeelding toen ik een jaar of 16 was. Daar lonkte de fles al naar mij in het restaurant van mijn ouders. Stiekem nam ik af en toe een slokje en jeetje wat vond ik dat lekker en spannend. Totdat mijn moeder mij betrapte, wat was ze boos op mij dat ik dit dronk.
Vreemd eigenlijk, mijn ouders waren stevige drinkers en rokers, maar oh wee als wij gingen drinken of roken. Daar stond een behoorlijke straf op.
Tot zover mijn bekentenis over deze likeur.

 

Maar toen ik eens een fles bij de slijter in de aanbieding zag staan, kon ik het niet laten om deze uit pure nostalgie te kopen. Bah wat zoet! Daarom stond hij al een tijdje in de drankenkast. Toch maar eens proberen om er iets lekkers van te maken, zonde om niets met de fles te doen. En zo is deze cocktail geboren, helaas niet paars of lila zoals ik hoopte, maar mooi rood en wel heel erg lekker is tie geworden.

 

Tips:

 

In plaats van Champagne* kan je natuurlijk een andere bubbel gebruiken zoals een Cava, Prosecco of Crément.
Zorg wel dat de fles bubbels koud staat in de koelkast.
Misschien wel lekker om de cocktail te serveren met bevroren blauwe bessen erin.

 

 

Recept Feestelijke Champagne cocktail: