Filotaartjes met Pompoen, Brie en Cranberrycompote

Deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn een leuk voorgerechtje tijdens een etentje op een herfstige dag of bijvoorbeeld ook heel erg leuk tijdens een Kerstdiner.
Je kunt de pompoenblokjes van te voren bakken en laten afkoelen en de taartjes dan op de avond zelf bereiden.

Ik heb voor dit recept een biologische pompoen gebruikt die ik bij boer Dijkstra in Zeewolde heb gescoord. Ze hadden net geoogst en ik mocht een graai doen in een hele grote kist met pompoenen. Verser kan je het niet krijgen. Ik heb ook hele schattige kleine pompoentjes meegenomen (die worden sowieso helaas afgekeurd), hier wil ik nog iets leuks mee doen.

Cranberrycompote

Ik heb de cranberrycompote zelf gemaakt. Natuurlijk kan je die kant en klaar kopen in de winkel, maar zelfgemaakt vind ik toch veel lekkerder. Wil je de compote ook maken, dan vind je hier het recept. Deze compote kan je ruim van te voren maken, blijft zeker een week goed in de koelkast.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Filotaartjes met Pompoen, Brie en Cranberrycompote:

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote Heerlijke biologische pompoenen gescoord bij een lokale boer en daar deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote van gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen (500 gr)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 takjes tijm
  • 5 salieblaadjes, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 ei (L)
  • 50 ml room
  • 100 gr filodeeg
  • 25 gr boter, gesmolten
  • 100 gr brie
  • 6 tl cranberrycompote

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Bak de pompoenblokjes samen met de gesnipperde ui, tijm en salie in een koekenpan met wat olijfolie tot de pompoen beetgaar is.
  • Laat dit afkoelen in een kom. Als het koud is meng het dan met het ei en de room.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in met olie.
  • Snijd de filo in vierkantjes van ongeveer 13 centimeter. Bestrijk een velletje met de gesmolten boter en leg hierop haaks nog een velletje filodeeg.
  • Bestrijk dit ook met de boter en herhaal dit nog een keer. Duw dit in een holte van een muffinvorm. Herhaal dit nog 5 keer en leg ze verspringend in de muffinbakvorm.
  • Verdeel nu het pompoenmengsel over de 6 taartjes. Leg hierop een plakje brie en een lepeltje cranberrycompote. Zet het in de oven en bak ze 20-25 minuten in de oven.
  • Haal de muffinbakvorm uit de oven en haal de filotaartjes heel voorzichtig uit de vormpjes. Serveer ze op een klein bordje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating