In de Flevourbox van mei zaten o.a. weer die heerlijke Libanese platte broden. Ik heb er al een paar lekkere gerechten mee gemaakt en nu is het een flatbreadtosti met groene asperges en feta geworden. Omdat het de tijd van asperges en daslook is, heb ik dit verwerkt in deze heerlijke tosti’s. Dit gerecht is heerlijk als lunch of zelfs als avondeten. Serveer er dan nog een lekkere salade bij en je hebt een complete maaltijd.

 

Flatbread*

 

Het Libanese platbrood oftewel flatbread komt van Arabic Bread Almere.
Elke cultuur heeft zijn eigen soort platbrood. Of het nu roti, lavash, tortilla of naan brood heet. Het lekkere van platbrood is dat je het kan oprollen en uit het vuistje kan eten of er een lekkere tosti van kan maken.
Ook kan je het brood gebruiken als vervanger van bestek om je eten ermee op te lepelen, zoals het in de Midden-Oosterse landen traditie is.

 

Dit platbrood is erg lekker moet ik zeggen. Ik heb een ander platbrood wat over was, de volgende dag krokant gebakken in een koekenpan en belegd met korianderpesto en fetakaas. Dit was ook heerlijk.
Libanees flatbread kan je ook bij o.a. de AH of Midden-Oosterse supermarkten kopen.
Ik heb van dit brood ook nog een Platbrood met oesterzwammen en Platbrood shakshuka pizza van gemaakt. Ook heerlijke recepten om uit te proberen.

 

Daslookpesto

 

Omdat de daslook nu in het seizoen is en in mijn tuin staat, heb ik daslookpesto gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook een andere soort pesto maken. Deze dillepesto of korianderpesto lijkt me er ook lekker bij.

 

Als je de groene asperges grilt, krijgen ze een lekkere grillsmaak die het goed zal doen in deze tosti.
En als de asperges niet in het seizoen zijn, kan je het vervangen door bijvoorbeeld gegrilde plakjes courgette of aubergine.

 

Tips:

 

Bak de tosti’s in een droge antiaanbak koekenpan, omdat er olie in de daslookpesto zit, zijn de tosti’s al ‘vet’ genoeg.
Het recept van de ingelegde rode ui**, vind je hier.

 

 

Recept Flatbreadtosti met groene asperges en feta: